Antena 3 Actualitate Ponta: Clasa pregătitoare a lui Funeriu este o harababură şi o prostie

Ponta: Clasa pregătitoare a lui Funeriu este o harababură şi o prostie

de S.T.    |    19 Sep 2012   •   12:34
Ponta: Clasa pregătitoare a lui Funeriu este o harababură şi o prostie
Sursa foto: Foto: Agerpres

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să pregătească pentru anul viitor un sistem de şcolarizare care să protejeze copiii şi părinţii, fiind de părere că formula clasei pregătitoare iniţiată de fostul ministru Funeriu reprezintă "o harababură şi o prostie".

"Eu în continuare susţin că dezastrul generat de fostul ministru Funeriu cu clasa pregătitoare reprezintă o harababură şi o prostie şi vă susţin în continuare pentru a repune lucrurile în ordinea lor normală: clasă pregătitoare la grădiniţă. La cinci ani jumate îl trezeşti (pe copil-n.r.) la 7 dimineaţa, îl ţii opt ore...asta numai supraoamenii de tip Funeriu sunt capabili, noi ceilalţi, oamenii obişnuiţi, nu avem asemenea pretenţii, dorim să avem grijă de copii, nu să ne batem joc de copii. Dacă nu au reuşit să îşi ducă cele 50 milioane lei la firmele lor, cred că nu mai au niciun interes în clasa pregătitoare", a spus Ponta.

El a cerut ministrului de resort să pregătească pentru anul viitor un mod de şcolarizare care să aibă grijă de copii şi de părinţi.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la deschiderea noului an şcolar, că, din punctul lui de vedere, este necesar şi util ca "faimoasa clasă pregătitoare" să funcţioneze de anul viitor în cadrul grădiniţei, nu al şcolii, susţinând că autorităţile "au dat bătăi de cap părinţilor".


Citiţi şi: Cine va sta la catedră în faţa picilor de la clasa zero? Profesori pensionaţi sau proaspăt ieşiţi de pe băncile şcolii vor avea grijă de copilul tău

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close