Antena 3 CNN Actualitate Ponta confirmă speculaţiile dar nu dă nume: Un "român", nu Băsescu, mi-a cerut sprijin pentru NATO

Ponta confirmă speculaţiile dar nu dă nume: Un "român", nu Băsescu, mi-a cerut sprijin pentru NATO

Ponta confirmă speculaţiile dar nu dă nume: Un "român", nu Băsescu, mi-a cerut sprijin pentru NATO
29 Apr 2013   •   20:01

Premierul Ponta a declarat că este foarte posibil ca viitorul secretar general NATO să provină din ţările noi membre ale organizaţiei, respectiv România sau Polonia, şi că "un român", care nu este Băsescu, a venit la el şi i-a cerut sprijin în acest sens, informează Mediafax.

"Este posibil - şi e foarte posibil - ca viitorul secretar general al NATO să provină din una din ţările noi membre NATO, asta înseamnă în mod clar Polonia şi România. Ştiam că nu este exclus să fie un român deoarece altcineva, nu Băsescu, a venit, a discutat cu mine acest subiect şi am zis că îl susţin", a spus Ponta la un post de televiziune.
   
Premierul a precizat că această persoană i-a cerut sprijinul pentru el, nu pentru preşedintele Traian Băsescu, şi că el i-a răspuns că, "indiferent ce ne-am supărat noi vreodată", îl va sprijini dacă are o şansă reală să ajungă într-o poziţie atât de importantă.
   
Întrebat dacă este vorba de Mircea Geoană, premierul a răspuns: "Nu pot nici să confirm, nici să infirm".
   
În urmă cu o săptămână, senatorul PSD Mircea Geoană a declarat că, în recenta vizită în Statele Unite ale Americii, a pledat ca funcţia de secretar general al NATO să revină în 2014 uneia dintre ţările nou aliate la organizaţie, afirmaţia sa fiind făcută în contextul informaţiilor privind o eventuală candidatură a sa pentru acest post.
   
Informaţii privind o candidatură a lui Mircea Geoană la postul de secretar general al NATO au fost vehiculate în presa română.
   
De altfel, Damon Wilson, vicepreşedintele executiv al Consiliului Altantic (grupul strategic american de promovare a politicilor NATO), a scris pe contul său de Twitter că Mircea Geoană este "un candidat credibil pentru funcţia de Secretar general al NATO".
   
În presă au apărut şi informaţii referitoare la o candidatură a preşedintelui Traian Băsescu pentru acest post, negate însă de Administraţia Prezidenţială.×

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean Buzău lucrează cu doar doi medici

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close