Ponta: Contractul Bechtel TREBUIE reziliat din cauza prostiei celor care erau în 2005 la Transporturi

de A.M.P    |    28 Mai 2013   •   12:09
Ponta: Contractul Bechtel TREBUIE reziliat din cauza prostiei celor care erau în 2005 la Transporturi Foto: Agerpres

Contractul cu compania americană Bechtel privind construcţia autostrăzii Transilvania trebuie reziliat din cauza prostiei celor care au condus în 2005 Ministerul Transporturilor şi care, în loc să aplice un contract foarte bun, au început renegocieri şi tergiversări, a declarat premierul Ponta, citat de Mediafax.
   
În 2005, în Guvernul Tăriceanu, Ministerul Transporturilor a fost condus de către Gheorghe Dobre din partea PD.
   
Întrebat de jurnalişti, după ce a participat la conferinţa "Cities of Tomorrow": dezvoltarea urbană, încotro, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-German? (AHK Romania) şi Mediafax, dacă din punctul său de vedere contractul cu Bechtel trebuie reziliat, premierul a răspuns afirmativ, argumentând că acest lucru este necesar din cauza "prostiei" celor care au condus în 2005 Ministerul Transporturilor şi au decis să renegocieze contractul în loc să îl aplice.
   
"În 2005, din cauza prostiei celor care au condus atunci Ministerul Transporturilor - sper că e vorba doar de prostie şi nu de altceva - în loc să se aplice un contract care era foarte bun, au început renegocieri, tergiversări, regândiri, recalculări şi uite că am ajuns după aproape zece ani să nu se mai întâmple nimic", a spus Ponta.
   
Contractul cu Bechtel privind construcţia autostrăzii Transilvania ar urma să fie reziliat în următoarele zile, şi nu luni, după ce vor mai fi stabilite unele detalii, Corpul de Control al premierului urmând în acelaşi timp să verifice derularea contractului de la data încheierii şi până în prezent.
   
"Rezilierea contractului este o chestiune de zile, mai sunt unele detalii de pus la punct în această perioadă", a declarat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova.
   
Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, a declarat, luni, că premierul Victor Ponta îşi ascunde neputinţa prin controlul cerut la contractul cu Bechtel, ea cerând şefului Guvernului să îl demită pe ministrul Şova şi să facă publice costurile rezilierii contractului.

Parteneri
x close