Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă, nu facem privatizarea

Ponta: Dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă, nu facem privatizarea

Ponta: Dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă, nu facem privatizarea
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Iul 2013   •   18:49

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, că "dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă" aceasta nu va fi făcută, afirmând însă, că anterior, CSAT a avizat trei privatizări, ceea ce înseamnă că a "acţionat ilegal", iar preşedintele Băsescu, dacă nu are vreo atribuţie, "să tacă din gură", informează Mediafax.
         
Premierul a fost întrebat, joi, la sosirea la Sibiu, de ce a cerut avizarea privarizării CFR Marfă de către CSAT, acest consiliu neavând atribuţii în acest sens, Victor Ponta răspunzând:  "Am şi eu lipsurile mele. Dacă nu are competenţă (CSAT - n.r), de ce a avut de trei ori până acum?".    
   
Întrebat dacă va convoca el CSAT, premierul a negat, afirmând că va lăsa acest lucru în seama şefului statului.
   
"O să-l convoace preşedintele. Nu vreau să uzurp vreuna din atribuţiile domniei sale. Dacă nu are competenţă CSAT-ul, dacă a avizat de trei ori până acum, înseamnă că de trei ori a acţionat ilegal. Dacă chiar nu are preşedintele nicio atribuţie despre CFR atunci, aşa pe româneşte, să tacă din gură. Dacă are şi dacă ştie ceva, e cel mai bun cadru, cadrul oficial, instituţional să ne spună, să nu ne lase să facem vreo greşeală, Doamne fereşte", a mai declarat Victor Ponta. 
   
Acesta a precizat, răspunzând unei alte întrebări că "dacă CSAT nu va aviza privatizarea CFR Marfă, nu facem privatizarea", planul B fiind management privat.
   
"Planul B este management privat, restructurarea companiei şi încercarea de a o aduce acolo unde era în 2008, adică pe profit, înainte să fie fraudată de PDL", a mai declarat premierul.
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că firma care a câştigat licitaţia pentru a cumpăra CFR Marfă nu are banii necesari pentru a plăti suma convenită şi caută bani "pe la bănci", el întrebând de unde va mai avea compania bani de investiţii pentru modernizarea CFR Marfă.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close