Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Dacă e comandant cum a fost preşedinte, eu sigur nu îi dau brevetul lui Băsescu

Ponta: Dacă e comandant cum a fost preşedinte, eu sigur nu îi dau brevetul lui Băsescu

Ponta: Dacă e comandant cum a fost preşedinte, eu sigur nu îi dau brevetul lui Băsescu
16 Aug 2013   •   12:40

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, răspunzând jurnaliştilor, că, dacă va mai fi interimar la Transporturi, el nu-i va semna noul brevet de comandant de navă preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl va chema să-l testeze personal, informează Mediafax.
   
"Păi, azi nu e liber?", a replicat Ponta când ziariştii i-au spus că Traian Băsescu este testat vineri.
   
Premierul a spus apoi că, având în vedere comportamentul lui Traian Băsescu din ultima perioadă, el sigur nu îi dă brevetul.
   
"Având în vedere manifestările din ultima perioadă ale domnului preşedinte Traian Băsescu, manifestări ce dau nişte semne de inconsecvenţă, de incoerenţă, de lipsă de echilibru, dacă mai sunt eu ministru, îl chem personal ca să-l testez. Dacă se comportă şi pe navă cum s-a comportat îl ultima perioadă ca preşedinte, sigur nu-i dau brevetul. Poate iar dă foc la navă, ca la Rouen", a afirmat Victor Ponta.
   
Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, vineri dimineaţă, la Centrul de simulare al CERONAV din Constanţa, unde susţine o testare pe un simulator de navigaţie, în cadrul cursurilor de reconfirmare a brevetului de comandant de navă, el spunând că are emoţii, dar că este mai uşor să conduci o navă decât o ţară.
   
Preşedintele a ajuns la sediul Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) în jurul orei 8.45, fiind îmbrăcat în costum de comandant de navă.
   
"Este un examen, doar nu era să vin îmbrăcat în blugi", a explicat preşedintele.
   
Preşedintele Traian Băsescu a urmat cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant în august 2007, tot la CERONAV, iar acestea au expirat în august 2012.
   
În 1976, Traian Băsescu a absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân", Facultatea de Navigaţie, Secţia Comercială.
   
Începutul activităţii profesionale a lui Traian Băsescu a avut loc tot în domeniul naval, acesta fiind ofiţer maritim gradele III, II şi I, pe nave de mare tonaj, la Navrom Constanţa. În perioada 1981-1987 a fost căpitan de cursă lungă şi comandant al navelor Argeş, Crişana şi Biruinţa, iar între 1987 şi 1989 a fost şef al Agenţiei NAVROM din Anvers.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu Victor Ponta Victor Ponta
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close