Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Dacă îmi cere Curtea Constituţională, îl voi decora pe Opriş

Ponta: Dacă îmi cere Curtea Constituţională, îl voi decora pe Opriş

Ponta: Dacă îmi cere Curtea Constituţională, îl voi decora pe Opriş
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    08 Mai 2014   •   12:36

Premierul Victor Ponta a declarat că va contrasemna decretul de decorare şi pentru şeful STS, Marcel Opriş, în cazul în care Curtea Constituţională va decide în acest sens.

"Dacă îmi cere Curtea Constituţională, dacă decide pe 21 că trebuie să semnez şi pentru Opriş, evident că voi semna. Eu am considerat că, mai ales în condiţiile accidentului din Apuseni, atunci când în mod clar şi STS a avut o responsabilitate. Şeful de la ISU, ministrul de Interne, şeful ROMATSA şi-au pierdut funcţia, Opriş şi-a păstrat-o. Să îl şi decorăm pentru asta mi s-a părut o greşeală", a spus Ponta.

El a adăugat însă că problema nu este Opriş sau fosta conducere ICR, ci dacă preşedintele decorează oameni care au adus servicii ţării sau care i-au adus servicii lui personal.

Vă reamintim că preşedintele Traian Băsescu a transmis, miercuri, Curţii Constituţionale o sesizare care îl vizează pe premierul Victor Ponta, legată de faptul că şeful Guvernului nu a contrasemnat o serie de decrete de decorare care vizau "înalte personalităţi ce au asigurat conducerea ICR în perioada 2005-2012".

Citeşte şi:

Ponta: Nu îi decorăm pe cei care au deturnat bani publici

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close