Antena 3 CNN Actualitate Ponta, despre Educaţie: Am făcut atâtea reforme de aproape am distrus sistemul

Ponta, despre Educaţie: Am făcut atâtea reforme de aproape am distrus sistemul

Ponta, despre Educaţie: Am făcut atâtea reforme de aproape am distrus sistemul
de M.T.    |    26 Iul 2013   •   14:14

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, la Sibiu, că este adeptul ideii de a nu mai face reforme în Educaţie „în fiecare an", pentru că s-au făcut atâtea încât aproape s-a „distrus sistemul", informează Mediafax.

Ponta a fost prezent vineri la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, la ceremonialul avansării în grad a absolvenţilor unităţii de învăţământ, iar la finalul evenimentului a fost întrebat despre procentele mari de promovare a examenelor în învăţământul militar.

„E normal să aibă promovabilitate de sută la sută. E foarte mare concurenţa, este un regim mult mai disciplinat. Cred că nu doar în România, învăţământul militar este un învăţământ de elită, dar nu cred că putem aplica toate regulile şi în restul unităţilor de învăţământ, dar mai multă disciplină, în mod sigur", a spus premierul.

În ceea ce priveşte posibilitatea introducerii examenului de admitere în liceu, premierul a precizat că nu este adeptul unor noi reforme în Educaţie.

„Sunt în primul rând adeptul ideii de a nu mai face reforme în fiecare an. Cred că cel mai rău lucru este că în fiecare an se mai face o reformă. De 20 de ani, în fiecare an facem o reformă, de nu mai înţelege nimeni nimic şi nu mai are încredere. În al doilea rând, sigur că se pot face ajustări, să găsim soluţii mai bune, însă vreau să gândim mult înainte, să analizăm toate consecinţele pozitive şi negative şi, când luăm decizii, să le luăm pe termen lung”, a explicat Ponta.

„Atâtea reforme am făcut de aproape am distrus sistemul. Hai să-l aşezăm pe baze solide şi să aibă predictibilitate, să ştiu şi eu. O să-mi meargă copilul anul viitor în clasa I. Vreau să ştiu şi eu cum termină clasa a XII-a, nu în fiecare an vine alt Guvern, alt ministru şi iar se schimbă ceva", a continuat primul ministru.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat pe 8 iulie că promovabilitatea la examenul de bacalaureat în liceele militare este de sută la sută.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta educatie reforme
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close