Antena 3 CNN Actualitate Ponta, despre libertatea presei: Confiscarea sediilor de presă, îngrijorătoare

Ponta, despre libertatea presei: Confiscarea sediilor de presă, îngrijorătoare

23 Sep 2014   •   15:14

Premierul Victor Ponta s-a declarat îngrijorat de faptul că jurnaliştii au de suferit de pe urma deciziilor unor instanţe, la Conferinţa privind libertatea presei, care a avut loc marţi, la Palatul Parlamentului, sub sigla Organizaţiei pentru Media din Sud-Estul Europei.

"Am fost extrem de revoltat când am văzut că procese penale, care au legătură cu infracţiuni pe care nu vreau să le comentez, se răsfrâng asupra unor jurnalişti şi instituţii media. Faptul că un patron de media e condamnat pentru o faptă penală e un lucru care se întâmpla într-un sistem de justiţie, dar să confişti sedii de presă şi să pui presiune fizică asupra unor instituţii media nu s-a mai întâmplat şi e motiv de îngrijorare. Mai îngrijorător e că o alta parte a mass mediei s-a bucurat. Şi mă gândeam de câte ori ne bucurăm crezând că nu ne vine şi nouă rândul", a atras atenţia Victor Ponta, la conferinţa de la Parlament. 

Jurnaliştii ar trebui lăsaţi să-şi facă meseria fără presiuni, dar pe de altă parte şi presa ar trebui să fie un exemplu şi să-şi achite contribuţiile către stat, mai spune Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta libertatea presei
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close