Antena 3 CNN Actualitate Ponta, despre piedicile înfiinţării unei companii de stat pentru Roşia Montană: Presupune o investiţie în tehnologie de 1,9 miliarde de dolari

Ponta, despre piedicile înfiinţării unei companii de stat pentru Roşia Montană: Presupune o investiţie în tehnologie de 1,9 miliarde de dolari

11 Sep 2013   •   22:29

Premierul Victor Ponta a declarat, în ediţia de miercuri seară a emisiunii "Sinteza Zilei" că unul dintre motivele pentru care nu există o companie românească pentru exploatarea minereurilor de la Roşia Montană este acela că demararea unui astfel de proiect presupune o cheltuială iniţială de 1,9 miliarde de dolari, bani pe care România nu îi are.

Un alt motiv invocat de Victor Ponta este acela că firma canadiană a obţinut, în 1998, o licenţă de exploatare a minereurilor din perimetrul Roşia Montană valabilă timp de 20 de ani, cu acordul Guvernelor Radu Vasile şi Isărescu.

"Nu vreau să cădem în panta: să îi dăm pe străini afară din România. Nu vreau să ne întoarcem la anii 90, cu gonitul străinilor", a mai spus Ponta.

Ponta a mai vorbit la Antena 3 şi despre situaţia actuală a sitului de la Roşia Montană.

"În acest moment, la Roşia Montană sunt două lacuri de la exploatările trecute. Este acum un peisaj selenar (aşa cum susţinea un protestatar - n.r.) pentru că aurul s-a exploatat cu cianuri de mult timp", a mai spus Ponta.

Revendicările protestatarilor din Piaţa Universităţii


Citeşte şi:

Ponta: Când vorbim de proiecte economice mari ale României, nu ne e nimeni foarte prieten

Ponta explică de ce va vota în Parlament ÎMPOTRIVA proiectului minier Roşia Montană

Ponta: Nu se pune problema unei relaţii tensionate cu Antonescu

Sinteza Zilei: Patapievici, Mihăieş şi Greenpeace Ungaria, proprietari de terenuri în Roşia Montană

×
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close