Antena 3 CNN Actualitate Ponta, despre rezultatele de la BAC: Situaţia e îngrijorătoare. Suntem într-o situaţie extrem de gravă

Ponta, despre rezultatele de la BAC: Situaţia e îngrijorătoare. Suntem într-o situaţie extrem de gravă

Ponta, despre rezultatele de la BAC: Situaţia e îngrijorătoare. Suntem într-o situaţie extrem de gravă
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    10 Iul 2012   •   18:40

Gradul scăzut de promovabilitate înregistrat în acest an la bacalaureat arată că suntem într-o situaţie îngrijorătoare, chiar una extrem de gravă, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta, după întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

"Din punctul de vedere al Guvernului, situaţia este îngrijorătoare în ceea ce priveşte rezulatele de la bac, iar procesul de promovare dovedeşte că suntem într-o situaţie extrem de gravă", a declarat, marţi, prim-ministrul Victor Ponta.

Ponta s-a întâlnit marţi cu ministrul Andronescu, care i-a prezentat concluziile obţinute până acum, în urma analizei rezultatelor de la bacalaureat. În această săptămână, urmează să fie analizate şi contestaţiile depuse de elevi.

Apoi, după obţinerea tuturor rezultatelor finale de la bac, premierul doreşte nişte măsuri concrete din partea ministrului Educaţiei.

"După ce vor fi analizate contestaţiile, trebuie să luăm şi nişte măsuri concrete pentru redresarea situaţiei. Să propună ministrul Andronescu Guvernului în perioada următoare nişte soluţii concrete", i-a spus premierul ministrului Educaţiei.

Ponta: Vor fi subiecte diferite la licee tehnologice

În acest sens, Ponta a spus că Guvernul va analiza mai multe soluţii, inclusiv elaborarea unor subiecte diferenţiate pentru liceele tehnologice.

El a precizat însă că sistemul de supraveghere a examenelor va fi menţinut, urmând să fie extins pentru a combate şi actele de violenţă din şcoli.

La nivel naţional, pomovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat este de 43,04% înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu 1,43% mai mică faţă de 2011.





×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close