Antena 3 CNN Actualitate Ponta, despre ştirile pesimiste legate de cursul euro-leu: Cu cât sunt date la TV, cu atât ar putea fi mai rău

Ponta, despre ştirile pesimiste legate de cursul euro-leu: Cu cât sunt date la TV, cu atât ar putea fi mai rău

Ponta, despre ştirile pesimiste legate de cursul euro-leu: Cu cât sunt date la TV, cu atât ar putea fi mai rău
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Mai 2012   •   17:00

Ştirile transmise de posturile TV prin care se anunţă prăbuşirea leului în raport cu moneda europeană nu sunt admisibile  în nicio ţară cu piaţă financiar-bancară liberă iar, cu cât sunt date la TV mai multe astfel de ştiri, "cu atât s-ar putea să fie mai rău", este de părere premierul Victor Ponta, informează Mediafax.

Ponta a precizat că nu a transmis populaţiei că nu are motive să îşi facă griji pentru evoluţia monedei naţionale, ci că titluri de ştiri transmise de posturile TV de genul "leul se prăbuşeşte" şi "s-a scăpat situaţia de sub control" nu sunt admisibile în nicio ţară cu piaţă financiar-bancară liberă.
   
Premierul a insistat asupra faptului că membrii comitetului special coordonat de guvernatorul Băncii Naţionale a României, la care participă şi ministrul Finanţelor, au toate instrumentele şi capacitatea pentru a ţine situaţia sub control.
   
Cursul de referinţă anunţat miercuri de Banca Naţională a României a atins, miercuri, un nou maxim istoric, de 4,4587 lei/euro, în urcare cu 1,35 bani faţă de marţi, iar dealerii spun că banca centrală a vândut indirect volume semnificative de euro pentru a tempera o depreciere mai accentuată a leului.
   
Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a afirmat miercuri că noul maxim istoric al cursului de schimb este cauzat de "veştile rele" din zona euro, iar în aceste condiţii eforturile de temperare din parte băncilor centrale sunt limitate, deşi BNR foloseşte instrumentarul adecvat şi leul manifestă în continuare rezistenţa cea mai solidă.
   
În sesiunea de marţi, cursul s-a plasat la 4,4452 lei/euro, iar precedentul record a fost atins miercurea trecută, de 4,4463 lei/euro.
   
De la începutul anului, leul a pierdut 3,2% în raport cu euro, de la un curs de 4,3197 lei/euro la finalul lunii decembrie.



×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close