Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Duţă să meargă la DNA să explice, dacă are ceva de zis

Ponta: Duţă să meargă la DNA să explice, dacă are ceva de zis

Ponta: Duţă să meargă la DNA să explice, dacă are ceva de zis
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
15 Iul 2013   •   14:33

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, luni, speranţa ca Sorin Blejnar, Adriean Videanu, Lucian Duţă şi Cristina Trăilă, pe care i-a numit "hoţii ăştia", să fie chemaţi la un moment dat de "cineva", pentru că au "furat" şi "distrus" o ţară, scrie Mediafax.
   
Solicitat să comenteze faptul că, în cazul lui Lucian Duţă, Corpul de control al Guvernului a trimis o sesizare la DNA, Ponta a răspuns: "Da, încă una. Duţă să meargă la DNA să explice, pentru că sper ca la un moment dat, cândva, toţi hoţii ăştia - Blejnar, Videanu, Duţă, Trăilă - o să ajungă să-i cheme şi pe ei cineva. Totuşi, chiar au furat şi au distrus o ţară întreagă câţiva ani. Să meargă la DNA dacă are ceva de zis".
   
Ponta a precizat că nu l-a acuzat personal la televizor pe Duţă, fiind vorba despre o instituţie a statului care a prezentat documente şi a făcut şi o încadrare juridică.
   
"Eu nu l-am acuzat, eu, personal, aşa, la televizor. E o instituţie a statului, care a prezentat documente, care a făcut o încadrare juridică. Duţă - la DNA şi, după aceea, mai departe", a adăugat Ponta.
   
Guvernul a anunţat, duminică, că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul naţional de sănătate, cu efecte în neimplementarea proiectului şi determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă.
   
Fostul şef al CNAS Lucian Duţă, acuzat că a prejudiciat statul român cu peste un milion de euro în perioada cât a stat la conducerea Casei, aruncă vina pe Victor Ponta, pe care îl acuză că a blocat proiectul prin apropiaţii săi, pe care i-a pus la şefia instituţiei.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Lucian Duta Sorin Blejnar CNAS
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close