Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Este extrem de important ca România să îşi consolideze relaţia cu SUA

Ponta: Este extrem de important ca România să îşi consolideze relaţia cu SUA

Ponta: Este extrem de important ca România să îşi consolideze relaţia cu SUA
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Oct 2013   •   16:49

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la sediul Guvernului, că vizita sa în Statele Unite ale Americii are ca principal obiectiv reafirmarea parteneriatului strategic la nivel politic şi militar, el anunţând că va avea o întâlnire cu vicepreşedintele american, Joe Biden, în acest sens.

Totodată, Ponta a anunţat că, în în vizita programată pentru săptămâna viitoare, se va întâlni şi cu preşedintele Băncii Mondiale şi reprezentanţi ai companiilor Motorola, Exxon, Chevron, IBM şi Hewlett-Packard, pentru discuţii privind proiecte de investiţii în energie, IT, industria de utilaje şi tehnologii moderne.

"Este extrem de important strategic ca România să îşi păstreze, să îşi consolideze şi să ofere o perspectivă de viitor a relaţiei cu SUA. E pentru prima dată, după aproximativ 10 ani, când un prim ministru merge acolo un vizită. Imi doresc ca de acum încolo toţi reprezentanţii statului român să aibă relaţii strânse cu oficialii statului american", a declarat Victor Ponta.

Ponta anunţă că se va întâlni, la Casa Albă, cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden

Potrivit Mediafax, premierul a afirmat că nu i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu un mandat pentru vizita pe care o va efectua în Statele Unite ale Americii, deoarece va discuta probleme legate de activitatea guvernamentală, dar că i-a cerut un mandat de participare pentru Consiliul European pe agenda digitală, programat pentru sfârşitul săptămânii viitoare.

Ponta a confirmat, joi seara, că va efectua, săptămâna viitoare, o vizită în Statele Unite ale Americii, arătând că aceasta a fost programată demult, dar a existat o perioadă incertă, din cauza crizei politice de la Washington.
   
El a adăugat că, odată cu încheierea acestei crize, vizita sa în SUA va avea loc săptămâna viitoare şi va avea un caracter politic şi economic.
   
Tot săptămâna viitoare, în intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European în care se va discuta şi despre agenda digitală şi modul în care pot fi înregistrate progrese către finalizarea pieţei unice digitale până în 2015.

×
Subiecte în articol: premierul victor ponta SUA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close