Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Guvernul poate emite ordonanţă de urgenţă pentru modificări la Codul Penal doar dacă toată lumea e de acord

Ponta: Guvernul poate emite ordonanţă de urgenţă pentru modificări la Codul Penal doar dacă toată lumea e de acord

Ponta: Guvernul poate emite ordonanţă de urgenţă pentru modificări la Codul Penal doar dacă toată lumea e de acord
de M.T.    |    27 Dec 2013   •   14:38

Guvernul poate emite o ordonanţă de urgenţă care să modifice Codul Penal, aşa cum solicită DNA, numai după ce ministrul Justiţiei va discuta cu oficialii Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi, Parchetului şi Comisiei Europene şi toată lumea este de acord, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta.

„În primul rând, în vacanţa parlamentară nu se pot emite ordonanţe de urgenţă. În al doilea rând, în măsura în care sunt necesare modificări la Codul Penal, care va intra în vigoare la 1 februarie, poate fi adoptată o ordonanţă de urgenţă numai în ultima săptămână din ianuarie, cu cinci zile înainte de 1 februarie”, a explicat Ponta.

„Ministrului Justiţiei i-am cerut ca, dacă are vreo modificare, să meargă şi să aibă discuţii foarte clare cu CSM, cu ÎCCJ, cu Parchetul General, să traducă modificările şi să le trimită la Comisie, ca să nu mai apară discuţii şi interpretări. În măsura în care toată lumea este de acord, evident că vom adopta; dacă nu este toată lumea de acord, nu adoptăm nimic prin ordonanţă de urgenţă”, a mai spus premierul.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close