Antena 3 CNN Actualitate Ponta: În noul buget UE am primit fonduri egale ţărilor care au doar jumătate din populaţia României

Ponta: În noul buget UE am primit fonduri egale ţărilor care au doar jumătate din populaţia României

Ponta: În noul buget UE am primit fonduri egale ţărilor care au doar jumătate din populaţia României
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    13 Feb 2013   •   15:51

România a primit prin bugetul UE, pentru 2014-2020, un volum al fondurilor structurale şi de coeziune egal cu cel al unor ţări care au doar jumătate din populaţia României, precum Cehia, Ungaria sau Portugalia, a spus premierul Ponta.
   
Acesta a arătat că cifrele sunt prezentate public într-un tabel pe care îl poate înţelege toată lumea, "de la preşedintele ţării până la ultimul locuitor din cea mai mică comună din România".
   
"Pe fonduri de coeziune şi structurale, România, cu 21 de milioane de locuitori oficial consideraţi, are acelaşi buget cu Cehia, care are 10 milioane de locuitori, cu Ungaria, care are 9 milioane, cu Portugalia, care are 10 milioane. Deci, la doi euro pe cap de portughez, ungur, slovac, croat, lituanian, la doi euro acolo, la noi vine un euro, în condiţiile în care România are categoric nevoie de mai multe fonduri pentru a atinge media europeană în infrastructură, în toate celelalte. E atât de simplu, de la doi la unu, încât toate conferinţele de presă, toate discuţiile care au avut loc până acum sunt inutile", a spus premierul, citat de Mediafax.
   
Preşedintele Traian Băsescu a precizat, vineri, la Bruxelles, sumele pe care le primeşte România din bugetul UE în 2014-2020 pe programe, el menţionând că în total este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.
   
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, în cadrul emisiunii "Subiectiv" că este foarte dezamăgit de rezultatul final al alocării bugetare UE pentru România.
   
Citeşte şi:

Băsescu: România a obţinut cea mai mare creştere procentuală a bugetului pentru 2014-2020

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close