Antena 3 CNN Actualitate Ponta l-a trimis pe Cazanciuc la CSM, să discute despre eventuale modificări la Codul penal

Ponta l-a trimis pe Cazanciuc la CSM, să discute despre eventuale modificări la Codul penal

Ponta l-a trimis pe Cazanciuc la CSM, să discute despre eventuale modificări la Codul penal
de S.T.    |    30 Ian 2014   •   14:43

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, să meargă la Consiliul Superior al Magistraturii şi să discute despre eventuale modificări la Codul penal.

Noul Cod Penal cât şi cel de procedură penală au fost aspru criticate. Preşedintele Curţii Supreme, Livia Stanciu, a cerut modificarea şi completarea celor două documente care trebuie să intre în vigoare de la 1 februarie.

Îngrijorările au venit din partea profesioniştilor din branşă şi au fost preluate apoi în raportul MCV. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie mai susţine că a făcut o serie de propuneri în acest sens încă din 15 octombrie 2013. Şi Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a exprimat nemulţumirea faţă de intrarea în vigoare, în forma adoptată de Parlament, a Noului Cod Penal şi Noului Cod de Procedură Penală.

DNA spune că după intrarea lor în vigoare investigaţiile în cazurile de corupţie ar urma să fie "semnificativ diminuate".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că îşi asumă promulgarea Codului de Procedură Penală, fiind responsabilitatea preşedintelui, precum şi eroarea de a nu fi înţeles sensul articolului 140 din Cod, menţionând însă că asta nu înseamnă că legea nu poate fi corectată.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close