Antena 3 CNN Actualitate Ponta, la CNN: În România sunt respectate standardele. Cerem tratament corect în UE, în scandalul privind carnea de cal

Ponta, la CNN: În România sunt respectate standardele. Cerem tratament corect în UE, în scandalul privind carnea de cal

Ponta, la CNN: În România sunt respectate standardele. Cerem tratament corect în UE, în scandalul privind carnea de cal
Sursa foto: Foto captură Antena 3
15 Feb 2013   •   21:21

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seară, într-un interviu acordat CNN, din studioul Antena 3, că România, la fel ca celelalte state din UE, va îmbunătăţi foarte rapid procedurile pentru a şti exact "de unde vine mâncarea", precizând totodată că anchetele demarate la noi în ţară, pe fondul scandalului cărnii de cal, au arătat că toate standardele au fost respectate.

"Din fericire, potrivit tuturor rezultatelor verificărilor efectuate de autorităţile române şi europene, chiar şi investigaţiile făcute de către presă au arătat că sunt respectate toate standardele. Acum este momentul să cooperăm foarte rapid, să aflăm dacă firma franceză este vinovată", a declarat premierul, în direct, pentru postul american de ştiri.

"Suntem întotdeauna ultimii la masă când se împarte ceva, dar primii când apare un scandal"

Ponta a subliniat că prima reacţie a autorităţilor, în cazul unor suspiciuni de fraudă de tipul celei cu carne de cal etichetată ca fiind carne de vită, nu ar trebui să fie una de "furie", ci să "înţeleagă preocuparea legitimă a consumatorilor şi să nu protejeze companiile".

"Prima reacţie, cel puţin din partea autorităţilor, nu ar trebui să fie furia, ci înţelegerea preocupării legitime a consumatorilor. Nu încercarea de a proteja companiile - dacă ar fi fost implicate companii româneşti, aş fi fost primul care ar fi reacţionat şi le-ar fi pedepsit -, cea mai importantă problemă în acest caz este încrederea publică. Este dreptul oricărui consumator să ştie că mâncarea este sigură şi că originea este clară. De aceea, frauda comisă trebuie pedepsită foarte dur şi salut poziţia Guvernului francez în acest caz", a spus Victor Ponta.

Întrebat de jurnalista CNN ce măsuri va lua dacă rezultatele anchetelor vor indica România ca fiind responsabilă de această fraudă, Victor Ponta a reiterat că vor fi reluate toate cercetările şi "dacă totul va fi potrivit standardelor, vom cere un tratament corect din partea statelor implicate".


VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "SUBIECTIV" DE LA ANTENA 3

Citeşte şi:

Ponta: În cazul Oltchim, Băsescu minte pentru a-şi apăra protejaţii

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Victor Ponta scandal carne
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close