Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Normal că mă prezint la audieri în dosarul Referendumului, dacă mi se va solicita acest lucru

Ponta: Normal că mă prezint la audieri în dosarul Referendumului, dacă mi se va solicita acest lucru

Ponta: Normal că mă prezint la audieri în dosarul Referendumului, dacă mi se va solicita acest lucru
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Feb 2015   •   19:28

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că se va prezenta pentru a fi audiat în dosarul Referendumul, în care este cercetat Liviu Dragnea, dacă i se va solicita acest lucru, amintind că el însuşi a cerut DNA să fie audiat când dosarul era în faza de urmărire penală, însă cererea sa a fost respinsă, informează Agerpres.

"Normal (că mă voi prezenta — n.r.). Am cerut eu la DNA (audierea — nr.) în faza de urmărire penală şi mi-au respins", a precizat prim-ministrul Victor Ponta.

Liviu Dragnea a afirmat, joi, că a cerut, împreună cu avocatul său, audierea lui Victor Ponta în acest dosar, arătând că "dacă vorbim de foloase necuvenite pentru PSD, atunci cred că trebuie întrebat şi preşedintele partidului".

Avocatul a mai cerut audierea a 18 coordonatori ai PSD în campania pentru referendumul din 2012 privind demiterea preşedintelui.

Premierul Victor Ponta declara în 3 octombrie 2013 că fostul şef al secţiei I a DNA Lucian Papici nu a dorit să-l audieze în acest dosar, deşi i-a solicitat de două ori, în scris, acest lucru.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta dosarul referendumului
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close