Antena 3 CNN Actualitate Ponta nu renunţă. Guvernul va recupera din contul primăriilor PDL banii alocaţi de Ungureanu

Ponta nu renunţă. Guvernul va recupera din contul primăriilor PDL banii alocaţi de Ungureanu

Ponta nu renunţă. Guvernul va recupera din contul primăriilor PDL banii alocaţi de Ungureanu
Sursa foto: Foto: slices-of-life.com
08 Mai 2012   •   19:37

Premierul Victor Ponta a declarat, în urma primei şedinţe de Guvern, că va solicita restituirea banilor primiţi de primarii PDL de la Guvernul Ungureanu. De asemenea, primul-ministru Ponta a confirmat returnarea în etape a CASS reţinute pensionarilor şi majorările salariale în decembrie.

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, să recupereze din conturile autorităţilor locale banii alocaţi de fostul Guvern, din Fondul de rezervă bugetară, şi încă necheltuiţi.

Potrivit ministrului Finanţelor, primarii vor fi obligaţi să returneze Guvernului fondurile necheltuite din alocaţiile primite de la fostul Cabinet Ungureanu în termen de trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii prin care actualul Executiv a decis, marţi, recuperarea acestor sume.

"Banii trebuie restituţi în trei zile de la apariţia în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern", a spus ministrul Finanţelor, Florin Georgescu.

Premierul anunţase încă de luni, în plenul Parlamentului, că a cerut specialiştilor din Ministerul Finanţelor să propună în şedinţa de marţi a Guvernului o soluţie prin care banii acordaţi de fostul Guvern către primăriile PDL să fie recuperaţi şi folosiţi la salarii şi pensii.

La începutul lunii aprilie, prin hotărâre, Guvernul Ungureanu a alocat primăriilor fonduri totale de 648 milioane lei (echivalent a 148 milioane euro), din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, cei mai mulţi bani fiind acordaţi primăriilor PDL.

Primarii PDL nu vor să dea înapoi nici un bănuţ. Sunt hotărâţi să dea statul în judecată, dacă li se vor lua banii primiţi de la guvernul Ungureanu
    



×
Subiecte în articol: Victor Ponta crestere salarii 1 iunie pdl
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close