Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Nu s-a pus niciun moment problema să nu avem resurse pentru pensii, salarii şi funcţionarea instituţiilor publice

Ponta: Nu s-a pus niciun moment problema să nu avem resurse pentru pensii, salarii şi funcţionarea instituţiilor publice

Ponta: Nu s-a pus niciun moment problema să nu avem resurse pentru pensii, salarii şi funcţionarea instituţiilor publice
de M.T.    |    02 Oct 2013   •   16:54

În România nu s-a pus problema să nu existe resurse pentru pensii, salarii şi funcţionarea instituţiilor publice, a afirmat premierul Victor Ponta în cadrul şedinţei de guvern de miercuri.

„O să încerc să vă prezint împreună cu domnul ministru Chiţoiu, să vedeţi cum arată datele pe anul 2013 şi care sunt perspectivele pentru 2014. Până la urmă am trecut cu bine peste o altă perioadă dificilă, nu s-a pus niciun moment problema să nu avem resurse pentru pensii, salarii, funcţionarea instituţiilor publice. Aţi văzut că se întâmplă şi la case mai mari, se închid şi guverne mai bogate decât noi. Sigur, nu s-a pus niciun moment problema şi nu se pune în continuare”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Premierul a precizat că, deşi nu a fost mărită nicio taxă, actualul Executiv a reuşit să folosească mai bine banii, pentru a asigura atât funcţionarea aparatului administrativ, cât şi plata pensiilor.

De asemenea, Ponta a subliniat că investiţiile străine au crescut în 2012, la fel ca şi salariul minim.

„Până la urmă au ieşit şi calculele cu investiţiile străine. Cu toate că unii spuneau că noi, USL, am speriat investitorii în 2012, în acel an au fost investiţii străine cu 20% mai mari decât în 2011, faimosul an cu care se laudă toată lumea. Am crescut salariul minim, avem o cifră de 5.000.150 de persoane cu contract de muncă care plătesc contribuţii sociale şi ăsta e un lucru important”, a arătat primul ministru.

Şeful Executivului a transmis, totodată, băncilor să finanţeze mediul privat.

„Exporturile au crescut, cum ne spunea domnul ministru Vosganian de mult timp şi nu-l credeam, la fel producţia industrială, ne-am împrumutat cu cele mai mici dobânzi după 1989. Poate-poate reuşim să convingem băncile comerciale private să dea mai mult credit. Guvernul nu se împrumută de la băncile noastre comerciale, ci de pe pieţele internaţionale, tocmai ca să lăsăm băncile din România să acorde mai mult credit firmelor private”, a spus Victor Ponta.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close