Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Nu ştiu dacă eutanasierea câinilor e cea mai bună soluţie, dar trebuia aleasă viaţa oamenilor

Ponta: Nu ştiu dacă eutanasierea câinilor e cea mai bună soluţie, dar trebuia aleasă viaţa oamenilor

de S.T.    |    11 Sep 2013   •   13:56

Premierul Ponta a declarat miercuri că nu ştie dacă legea adoptată de Parlament privind eutanasierea câinilor fără stăpân e soluţia cea mai bună, dar este evident că între viaţa unui câine şi cea a unui om trebuia aleasă cea din urmă.
   
"S-a adoptat în Parlament Legea privind câinii fără stăpân. Nu ştiu dacă e soluţia cea mai bună. Ştiu un singur lucru: că, evident, trebuia luată o decizie, că, evident, între un copil sau viaţa unui om şi câini trebuie să alegem viaţa oamenilor şi că locul câinilor nu e pe stradă", a spus Ponta, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.
   
Premierul a mai spus că proiectul de lege adoptat prevede şi variantele adăposturilor şi al adopţiei câinilor, iar într-un termen rezonabil fenomenul ar putea fi redus la nişte limite acceptabile.
   
Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi a trecut, marţi, de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect.

×
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close