Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Oprea preia mâine OFICIAL Ministerul de Interne. Băsescu va semna decretul

Ponta: Oprea preia mâine OFICIAL Ministerul de Interne. Băsescu va semna decretul

Ponta: Oprea preia mâine OFICIAL Ministerul de Interne. Băsescu va semna decretul
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Mar 2014   •   23:26

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, va deveni miercuri ministru de Interne, printr-un decret semnat de şeful statului, informează Agerpres.

"Până acceptă preşedintele decizia Parlamentului şi îi numeşte pe toţi miniştrii să nu ne trezim că vineri nu mai există deloc ministru de Interne şi avem o situaţie de urgenţă şi nu are voie nimeni să semneze. Domnul Oprea o să preia funcţia cu totul, nu doar ca interimar mâine, pentru că preşedintele pleacă după aceea din ţară la Dublin. (...) Preşedintele va semna mâine un decret prin care domnul Oprea nu mai e ministru interimar, ci ministru plin", a declarat şeful Guvernului, la un post de televiziune.

Ponta a adăugat că va trimite miercuri de dimineaţă actele necesare pentru ca Gabriel Oprea să fie numit ministru şi să poată depune jurământul în cursul zilei.

"Nu s-a mai întâmplat niciodată, în 25 de ani, ca un Guvern după ce obţine votul Parlamentului să nu finalizeze procedura la preşedinte, deci e o situaţie nemaiîntâlnită în România", a afirmat primul-ministru.

Ponta a dat asigurări că activitatea de zi cu zi a ministerelor este asigurată, precizând că "niciun om normal" nu se aştepta la o asemenea situaţie.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close