Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Parlamentarii se află în situaţia în care promit în campanie lucruri pe care nu le pot face

Ponta: Parlamentarii se află în situaţia în care promit în campanie lucruri pe care nu le pot face

Ponta: Parlamentarii se află în situaţia în care promit în campanie lucruri pe care nu le pot face
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    14 Noi 2012   •   23:28

Modificarea Constituţiei ar trebui să includă şi prevederi care să definească foarte clar atribuţiile parlamentarilor, deoarece aceştia se află în situaţia în care promit în campanie realizarea unor proiecte care în realitate pot fi îndeplinite doar de primar, a declarat premierul Victor Ponta, miercuri seară, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

"Cred că fiecare dintre noi, cei care candidăm, trebuie să ne gândim atunci când promitem în colegii, cât putem să facem din ceea ce promitem. Instrumentele pe care le are un parlamentar nu-i permit de fapt să spună "fac drumuri, parcuri, biserici", asta poate face primarul cu sprijinul parlamentarului. Cred că ar trebui, în modificarea Constituţiei de anul viitor, să definim foarte clar şi ce fac parlamentarii, pentru că acum îi punem într-un fel în campanie să promită lucruri pe care nu le pot face şi pe urmă ne supărăm că după alegeri nu se ţin de cuvânt", a spus Ponta.

Acesta a apreciat că problema ar putea fi reglementată anul viitor, odată cu modificarea Constituţiei.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3.

Citeşte şi:

Victor Ponta: Rămân premier doar dacă Uniunea Social Liberală are majoritatea voturilor


×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close