Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Parlamentul poate să mă demită pe mine sau să-l suspende pe Băsescu, "la o adică"

Ponta: Parlamentul poate să mă demită pe mine sau să-l suspende pe Băsescu, "la o adică"

Ponta: Parlamentul poate să mă demită pe mine sau să-l suspende pe Băsescu, "la o adică"
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    25 Iun 2012   •   14:26

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că motivul pentru care s-a adresat Parlamentului privind reprezentarea la Bruxelles a constat în dorinţa de a nu crea senzaţia că există un conflict preşedinte-premier, el precizând că Legislativul poate să-l demită pe el sau să-l suspende pe preşedinte, "la o adică".

Întrebat dacă va merge în mod sigur la Consiliul European, indiferent de discuţiile pe care le va mai purta cu preşedintele Băsescu, Ponta a subliniat existenţa declaraţiei Parlamentului în acest sens, scrie Mediafax.

"Există o declaraţie a Parlamentului. Din acest motiv eu m-am adresat Parlamentului României, pentru că nu am dorit nici atunci şi nu doresc nici acum să creăm senzaţia că e doar un conflict între preşedinte şi primul-ministru. Am dorit, până la urmă, să avem Parlamentul, cel care poate fie să mă demită pe mine prin moţiune de cenzură, fie să-l suspende pe preşedinte, la o adică", a spus Ponta.

Premierul a precizat că la acest Consiliu European se vor discuta subiecte referitoare la propunerile de creştere economică şi creare de locuri de muncă şi la bugetul UE 2014-2020.

"Cred că e în interesul României ca Guvernul care va pune în practică aceste măsuri să fie reprezentat la aceste discuţii. Cred că e în interesul Guvernului de a avea un mandat practic şi de la Parlament, şi de la preşedintele României, pentru că ambele subiecte vreau să cred că sunt importante şi pentru Parlament, şi pentru preşedinte", a mai spus Ponta.

Traian Băsescu a solicitat, astăzi, judecătorilor de la Curtea Constituţională a României să decidă cine merge la Consiliul European de la Bruxelles.

Preşedintele PNL Crin Antonescu, co-preşedinte al USL, l-a ameninţat sâmbătă pe şeful statului cu suspendarea
, după ce  Băsescu l-a ameninţat, la rândul său, pe premierul Victor Ponta cu Parchetul, în scandalul participării la Consiliul European.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close