Ponta: POSDRU va fi deblocat în această săptămână. Am moştenit un "dezastru"

de L.D.    |    19 Noi 2012   •   16:16
Ponta: POSDRU va fi deblocat în această săptămână. Am moştenit un "dezastru" Foto: Agerpres

Premierul Victor Ponta a declarat că POSDRU va fi deblocat în această săptămână, urmând a reîncepe transmiterile de cereri de decontare de către Comisia Europeană. Premierul a arătat că Guvernul a reuşit şi deblocarea Programului Operaţional Regional şi Programului Operaţional Sectorial pe Mediu, scrie Mediafax.

"Am informat colegii din USL, alături de miniştrii de resort, despre faptul că Guvernul actual, în cele şase luni de activitate, a reuşit să îndrepte foarte multe din deficienţele produse de vechile guvernări în perioada 2009-2011, astfel încât Programul Operaţional Regional şi Programul Operaţional Sectorial pe Mediu au fost deblocate prin aplicarea unor corecţii financiare mai mici decât se solicitase iniţial. De asemenea, POSDRU în această săptămână va fi deblocat, vor reîncepe transmiterile de cereri de decontare către Comisia Europeană", a anunţat Ponta.

Acesta a precizat că deblocarea Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii şi Programului Operaţional Sectorial de Transporturi rămân a fi deblocate la sfârşitul acestui an şi începutul anului viitor.

"Aceste programe au fost blocate şi au intrat în procedură de presuspendare în urma gravelor deficienţe constatate în perioada 2009 - octombrie 2011, iar Guvernul actual a reuşit să îndrepte pentru trei dintre ele deficienţele constatate, evident acceptând şi corecţii financiare, conform regulamentelor europene, corecţii care nu puteau fi evitate, deoarece se referă la perioada 2009-2011", a spus Ponta.

Liderul PSD a ţinut să mai menţioneze că a moştenit de la fostul Guvern un "dezastru", pe care a reuşit în mare parte să îl îndrepte în cele 6 luni de când este la Guvernare.

"Am moştenit un dezastru în ce priveşte utilizarea fondurilor europene şi am reuşit în şase luni să îndreptăm o parte semnificativă din acest dezastru. Critica lui Traian Băsescu şi a PDL e că nu am reuşit să facem din dezastru un paradis. Soluţia pe care ei o propun e să vină înapoi cei care au produs dezastrul", a mai spus Ponta.

x close