Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Prin regionalizare, postul de procuror general să nu mai stârnească atâtea pasiuni politice

Ponta: Prin regionalizare, postul de procuror general să nu mai stârnească atâtea pasiuni politice

Ponta: Prin regionalizare, postul de procuror general să nu mai stârnească atâtea pasiuni politice
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Apr 2013   •   11:38

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi dimineaţă, la o dezbatere legată de procesul de regionalizare-descentralizare, că prin această măsură speră ca postul de procuror general să nu mai stârnească atâtea pasiuni politice.

Potrivit lui Ponta, regionalizarea trebuie să conducă şi la un sistem în care procesele să fie încheiate la Curţile de Apel din regiuni, nu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca în prezent.
   
"Eu cred foarte mult că sistemul administrativ supercentralizat a devenit şi într-o altă putere a statului, justiţia, un sistem supercentralizat, aproape toate procesele se termină la Înalta Curte de Casaţie, ceea ce este absolut anormal şi ineficient, ele ar trebui să se termine la curţile de apel, iar curţile de apel ar trebui să acopere o regiune", a spus Victor Ponta.

"(...) Eu cred că organizarea justiţiei trebuie să meargă mână în mână cu regionalizarea şi că, la nivel regional, curţile de apel trebuie să finalizeze cea mai mare parte a procedurilor într-un mod mai eficient, mai puţin costitsitor pentru cetăţean. Spun lucrul ăsta şi în speranţa că, mergând în această direcţie, vom avea un număr de procurori generali ai curţilor de apel şi procurorul general al României va fi, ca în multe alte ţări europene, o funcţie într-adevăr onorantă, dar care nu stârneşte atâtea pasiuni şi discuţii cum se întâmplă în România. În momentul în care procedurile se termină la curţile de apel în regiuni, poate că pasiunea politică va fi mult redusă în acest domeniu", a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta, aflat la festivităţile prilejuite de aniversarea a 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, ar fi confirmat că Laura Codruţa Kovesi va prelua şefia DNA.

Ulterior,  Victor Ponta le-a declarat jurnaliştilor că răspunsul său nu vine ca o confirmare a numirii fostului procuror general Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA, acesta subliniind că nu a înţeles exact întrebarea care i-a fost adresată de către jurnalişti.






×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close