Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Regret că medicii sunt astăzi anchetaţi ca pe vremea lui Stalin

Ponta: Regret că medicii sunt astăzi anchetaţi ca pe vremea lui Stalin

Ponta: Regret că medicii sunt astăzi anchetaţi ca pe vremea lui Stalin
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Iul 2012   •   10:24

Managerul Spitalului Floreasca din Capitală, Radu Macovei, s-a prezentat, miercuri, la DNA, fiind citat pentru a fi audiat în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu şi trei ofiţeri de poliţie sunt cercetaţi pentru favorizarea lui Adrian Năstase, scrie Mediafax.
   
UPDATE 13:42 - Premierul Victor Ponta a cerut ministrului Sănătăţii să transmită medicilor, inclusiv managerului Spitalului Floreasca, regretul său pentru faptul că sunt anchetaţi "deoarece sunt medici", arătând că doar în 1952, în timpul regimului Stalin, doctorii au mai fost astfel anchetaţi.
   
"Astăzi mi-am amintit din lecturile mele istorice, că a mai fost un proces al medicilor: în 1952, Stalin i-a anchetat pe medici, dar din fericire a murit la timp şi au fost eliberaţi. Îmi doresc ca în 2012 să nu reluăm un episod din 1952", a spus Ponta, la începutul şedinţei de guvern.
   
El a cerut ministrului de resort să transmită medicilor, inclusiv doctorului Radu Macovei care a salvat viaţa multor pacienţi, respectul său pentru munca lor, dar şi regretul pentru faptul că sunt anchetaţi "pentru faptul că sunt medici".

UPDATE 11.42
- Avocatul lui Macovei a declarat că acesta a venit la DNA doar în calitate de cetăţean, iar prezenţa lui acolo a fost doar pentru a clarifica anumite lucruri, în vederea rezolvării rapide a situaţiei create.

Radu Macovei nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
   
În 26 iunie, procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de medicul Şerban Brădişteanu, de Gheorghe Dumitru, adjunct al şefului Poliţiei Capitalei, Nicolae Costea şi Marian Apostol, ofiţeri de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Capitalei, pentru favorizarea infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie.


   
Potrivit procurorilor, există date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei de doi ani de închisoare aplicate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului premier Adrian Năstase.
   
În acest dosar a fost audiat atunci şi medicul Ioan Lascăr, în calitate de martor.
   
În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.
   



×
Subiecte în articol: audiat la DNA
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close