Antena 3 CNN Actualitate Ponta roagă CSM să grăbească procedura de examinarea procurorilor

Ponta roagă CSM să grăbească procedura de examinarea procurorilor

Ponta roagă CSM să grăbească procedura de examinarea procurorilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    05 Apr 2013   •   18:13

Premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, roagă secţia de procurori a CSM să analizeze posibilitatea reconsiderării calendarului stabilit pentru cei şase candidaţi propuşi ca procurori, documentele urmând să fie transmise la începutul săptămânii viitoare.

"La începutul săptămânii viitoare, Ministerul Justiţiei va întreprinde toate măsurile necesare pentru a transmite către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) documentele prevăzute de lege cu privire la cei şase candidaţi propuşi pentru funcţiile de conducere din Ministerul Public. Prim-ministrul Victor Ponta, în calitate de ministru al Justiţiei, adresează rugămintea secţiei de procurori a CSM de a analiza posibilitatea reconsiderării calendarului stabilit pentru procedurile legale, în dorinţa asigurării, cât de curând posibil, a stabilităţii necesare la nivelul conducerii Ministerului Public", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, a propus-o, miercuri, pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar pe Tiberiu Niţu ca procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe lista propunerilor au mai figurat Bogdan Licu pentru postul de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului, Codruţ Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, Alina Bica ca procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Elena Hosu ca adjunct al procurorului-şef al DIICOT.

Propunerile au fost transmise, miercuri, de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce, marţi, Ponta declara că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

Potrivit calendarului CSM, candidaţii la funcţiile de conducere din cadrul Ministerului Public vor fi intervievaţi la sfârşitul lunii mai, stabilit miercuri de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Secţia pentru procurori a CSM a decis miercuri ca intervievarea candidaţilor propuşi de premierul Victor Ponta să aibă loc pe 28, 29 şi 30 mai iar transmiterea avizelor către Ministerul Justiţiei să se facă pe 3 iunie. Procedura de avizare de către Secţia de procurori a CSM a propunerilor ministrului Justiţiei pentru funcţiile de conducere menţionate este de 60 de zile.

Ponta se gândeşte să sesizeze CC în cazul calendarului CSM pentru procurori





×
Subiecte în articol: Victor Ponta CSM
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close