Antena 3 CNN Actualitate Ponta: România, capabilă ca în 3 ani să aducă bugetul apărării la 2% din PIB

Ponta: România, capabilă ca în 3 ani să aducă bugetul apărării la 2% din PIB

Ponta: România, capabilă ca în 3 ani să aducă bugetul apărării la 2% din PIB
de S.T.    |    02 Oct 2014   •   14:00

În următorii 3 ani, România are toate resursele să investească mai mult în apărarea naţională. Este mesajul transmis de premierul Victor Ponta la expoziţia NATO de la Palatul Parlamentului.

"În urmă cu zece ani, România a făcut două alegeri fundamentale pentru securitatea sa, intrarea în Alianţa Nord-Atlantică şi pentru dezvoltarea sa, prin intrarea în Uniunea Europeană. Mă bucur că la zece ani după, toţi cei care au avut încredere că România este un aliat serios nu au fost dezamăgiţi", a declarat premierul Victor Ponta, la inaugurarea Expoziţiei NATO în domeniul Apărării împotriva Rachetelor Balistice.

Premierul a făcut referire la vizita pe care o va face joi la Kiev.

"Vreau să vorbesc cu omologii mei despre proiectul de succes al României, care a început în urmă cu mai mulţi ani dar care arată vecinilor noştri că drumul democratic, către valori europene şi transatlantice, solidaritatea şi sprijinul pe care îl acordăm pentru apărarea integrităţii teritoriale, pentru apărarea instituţiilor democratice este drumul corect pe care şi celelalte ţări din regiune au dreptul să meargă, fără niun fel de interferenţă", a declarat Victor Ponta.

Potrivit acestuia, "nu există securitate fără costuri, nu există apărare în care să nu ai contribuţii, iar România îşi îndeplineşte aceste obligaţii".

"România este capabilă să asigure, aşa cum a făcut în ultimii doi ani, o creştere a bugetului alocat cheltuielilor de apărare, aşa vom face şi în următorii trei ani, până vom ajunge la acel angajament minim de 2% din PIB, pe care să îl alocăm apărării noastre naţionale şi internaţionale", afirmat primul-ministru.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta buget Ministerul Apararii NATO
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close