Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Să nu duci pensiile oamenilor este inadmisibil. Jumătate dintre angajaţii Poştei ar fi disponibilizaţi dacă începem plata prin card

Ponta: Să nu duci pensiile oamenilor este inadmisibil. Jumătate dintre angajaţii Poştei ar fi disponibilizaţi dacă începem plata prin card

14 Mai 2013   •   17:15
Premierul Victor Ponta a declarat că problemele angajaţilor de la Poşta Română sunt de înţeles, dar este inadmisibil ca aceştia să se răzbune pe pensionari, mai ales că societatea mai trăieşte în special doar pentru că Guvernul plăteşte pensiile prin intermediul poştei. Primul ministru a avertizat că pensiile pot fi plătite şi prin card.

"Am văzut problema de la Poşta Română, noi am preluat Poşta nu doar în faliment, ci şi cu uriaşe datorii şi fraude comise de vechea conducere. Încercăm să salvăm Poşta Română şi să avem o privatizare de succes. Înţeleg temerea celor de la Poşta Română, pe de altă parte să nu duci pensiile oamenilor este absolut inadmisibil şi inacceptabil. Nu au nicio vină pensionarii, iar dacă cei de la Poşta Română au un necaz pe care-l înţeleg şi pe care trebuie să-l rezolvăm împreună, asta nu înseamnă că te răzbuni pe pensionari. În primul rând, e nedrept faţă de pensionari, iar în al doilea rând Poşta Română mai trăieşte în special prin faptul că noi, Guvernul, continuăm să plătim pensiile prin poştă, altfel le punem pe carduri, ori nu cred că pot să facă asemenea gesturi la adresa pensionarilor", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a adăugat că nu doreşte să se gândească la o altă soluţie de transmitere a pensiilor, deoarece aceasta ar însemna că jumătate dintre angajaţii Poştei ar fi disponibilizaţi.

"Nu cred că asta îşi doresc", a completat Ponta.

Bătrânii din România nu-şi vor putea primi pensiile astăzi dacă poştaşii vor continua protestele. Până acum, aproape 1000 de angajaţi ai Poştei au refuzat să plece pe teren, nemulţumiţi de reducerea orelor de lucru şi, implicit, a salariilor cu până la 50%.  

×
Subiecte în articol: pensie pensionari Posta Romana Victor Ponta
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close