Antena 3 CNN Actualitate Ponta şi Băsescu, cu pactul de coabitare la CSM. Magistraţii vor să vadă dacă conţine referiri la numirea procurorilor

Ponta şi Băsescu, cu pactul de coabitare la CSM. Magistraţii vor să vadă dacă conţine referiri la numirea procurorilor

Ponta şi Băsescu, cu pactul de coabitare la CSM. Magistraţii vor să vadă dacă conţine referiri la numirea procurorilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Oct 2013   •   15:00

Consiliul Superior al Magistraturii vrea să ştie dacă în pactul de coabitare există referiri la numirea procurorilor. Inspecţia judiciară va solicita documentul semnat de premier şi preşedintele ca să vadă dacă în acesta se vorbeşte despre şefia Parchetelor şi alt gen de înţelegeri legate de funcţionarea justiţiei.

Nicio funcţie din sistemul judecătoresc, fie că sunt instanţe sau parchete, nu trebuie să facă obiectul unui pact de coabitare, a declarat, marţi, judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM.

Jurnalistul Adrian Ursu a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că solicitarea CSM vine după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat, ieri, că va denunţa pactul de coabitare cu Victor Ponta, "tocmai pentru că acesta ar fi încălcat acel punct referitor la numirea procurorilor".

"Adică Traian Băsescu însuşi vorbeşte despre existenţa unei astfel de înţelegeri politice în legătură cu numirea procurorilor, pe o lege care a propus şi care a acceptat să introducă un element politic în lanţul de numire a magistraţilor", a mai spus Adrian Ursu

Administraţia Prezidenţală a făcut public acordul dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta, pe care preşedintele României l-a înmânat liderilor europeni la summit-ul de iarnă de la Bruxelles.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close