Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Toate locuinţele RA-APPS vor fi vândute. Cumpărătorii pot alege să păstreze chiriaşii sau să-i dea afară

Ponta: Toate locuinţele RA-APPS vor fi vândute. Cumpărătorii pot alege să păstreze chiriaşii sau să-i dea afară

Ponta: Toate locuinţele RA-APPS vor fi vândute. Cumpărătorii pot alege să păstreze chiriaşii sau să-i dea afară
Sursa foto: Foto: cashy.me
27 Mar 2013   •   20:43

RA-APPS va scoate la vânzare toate casele, inclusiv cele pentru care există un contract de închiriere, cumpărătorii putând alege să păstreze chiriaşii şi să încaseze chiria sau să-i dea afară pe aceştia, actualii chiriaşi neavând niciun drept de a rămâne în imobilele cumpărate, spune premierul Ponta, citat de Mediafax.
   
Întrebat de jurnalişti ce se va întâmpla cu chiriaşii cărora li s-au prelungit pentru mai mulţi ani contractele de închiriere cu Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în cazul în care se vinde imobilul respectiv, Ponta a arătat că noul proprietar va decide soarta acestora, chiriaşii neavând drept de a rămâne în imobil.
   
"Dacă se găseşte cumpărător mâine, mâine vindem casa şi în 30 de zile sau în termenul legal trebuie să plece. Toate (se vând - n.r.) cu chiriaşi în ele, iar noul proprietar păstrează chiriaşul şi-şi încasează chiria sau îl dă afară! E simplu! Deci, nu au niciun drept de a rămâne în locuinţă, e trecut clar în contract", a susţinut Ponta.
   
El a adăugat însă că, până la găsirea unui cumpărător, locuinţele nu vor sta goale, pentru că ar presupune cheltuieli pentru regie.
   
"Până se găseşte un cumpărător, cei care stau măcar plătesc întreţinerea şi chiria, cel puţin nu e o pierdere pentru regie, dar toate se scot la vânzare", a afirmat premierul. 
   
RA-APPS va mai păstra în administrare, în afara locuinţelor de protocol şi sediilor de ambasade, un bloc de locuinţe de serviciu pe strada Mihai Eminescu din Capitală şi vilele de protocol de la Neptun, Predeal, Covasna, Olăneşti şi Murighiol.
   
La acestea se adaugă circa 140 de imobile şi 8-9 locuinţe pentru cazuri speciale, care vor fi trecute la Primăria Capitalei.
   
Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, o ordonanţă de urgenţă prin care a reglementat condiţiile de vânzare şi ocupare a imobilelor aflate în administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat.
   
Ordonanţa stabileşte, printre altele, că acele contracte de închiriere a locuinţelor regiei aflate în derulare vor rămâne în vigoare până la data la care au fost încheiate, dar persoanele care au datorii de orice fel faţă de regie nu vor putea participa la licitaţii ulterioare pentru vânzarea casei.

×
Subiecte în articol: RA-APPS Victor Ponta proprietar
Parteneri
Se schimbă facturile la energie electrică. Noile reguli pe care trebuie să le ştie românii
x close