Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Voi prezenta în faţa Parlamentului răspunsurile trimise către Comisia Europeană

Ponta: Voi prezenta în faţa Parlamentului răspunsurile trimise către Comisia Europeană

Ponta: Voi prezenta în faţa Parlamentului răspunsurile trimise către Comisia Europeană
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    17 Iul 2012   •   16:47

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, în direct la Antena 3, că miercuri, în faţa Parlamentului, va prezenta răspunsul transmis Comisiei Europene în urma celor 11 întrebări primite din partea preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Ieri, am răspuns la 11 întrebări pe care preşedintele Comisiei Europene le avea la adresa României, am transmis deja răspunsurile şi, de altfel, înţeleg că mâine voi prezenta aceste răspunsuri şi în faţa Parlamentului, un lucru care este absolut normal. Consider că păstrarea unui tip de monitorizare pe justiţie este un lucru util şi necesar, mai ales că este vorba de raportul pe ultimii cinci ani: asta este justiţia după 4 ani şi 10 luni cu domnul Băsescu şi două luni cu noi aflaţi la guvernare şi Băsescu preşedinte. Ceea ce sunt absolut convins- şi o să spun şi mâine în faţa Parlamentului - este că trebuie să îndeplinim în continuare condiţiile cerute de Comisia Europeană, dar cel mai important lucru este să facem un sistem de justiţie benefic românilor. Marea noastră problemă nu este Comisia Europeană, ci că românii nu au încredere în justiţie, că procesele durează prea mult, sunt hotărâri care denotă o practică neunitară, avem în continuare mari probleme de infrastructură, cu numărul de dosare pentru fiecare judecător", a spus Ponta.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la sediul de campanie, că dacă România nu va oferi un răspuns rapid şi convingător la cele 11 probleme ridicate de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, "ne putem aştepta la un dezastru".

×
Subiecte în articol: Victor Ponta premier parlament
Parteneri
Waze a lansat o nouă funcție, cerută de toți șoferii!
x close