Antena 3 CNN Actualitate Populaţia globală este într-o continuă îmbătrânire. Vezi ce spun statisticile despre ţara noastră

Populaţia globală este într-o continuă îmbătrânire. Vezi ce spun statisticile despre ţara noastră

Populaţia globală este într-o continuă îmbătrânire. Vezi ce spun statisticile despre ţara noastră
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Oct 2014   •   12:08

Populaţia globală este într-o continuă îmbătrânire, iar natalitatea este în scădere. Se estimează că până în 2050 numărul bătrânilor va fi chiar şi de două ori mai mare faţă de anul 2014.

România are 4,6 milioane de bătrâni. Asta înseamnă 21,4% din totalul populaţiei, însă statisticile spun că ţara noastră este într-o continuă îmbătrânire. 

Referitor la calitatea vieţii, România se situează pe un loc moderat: 41 din 96 de state. Surprinzător este faptul că doar 6,4% dintre persoanele peste 60 de ani au pensii mai mici decât venitul mediu. Asta în timp ce, tot mai mulţi bătrâni se plâng de pensiile mici.

Aceleaşi statistici arată că, o dată ieşiţi la pensie, românii se aşteaptă să mai trăiască încă 20 de ani. Însă, doar primii 15 fără probleme prea mari de sănătate.

Găsirea unui loc de muncă le dă românilor cele mai mari bătăi de cap. Dintre persoanele de peste 50 de ani, doar 41% îşi găsesc un loc pe piaţa muncii.

Cei mai mulţumiţi bătrâni de viaţa pe care o duc sunt în Norvegia, Suedia, Elveţia sau Germania. La polul opus se află Pakistan, Tanzania sau Afganistan.

×
Subiecte în articol: natalitate imbatranire batrani pensie
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close