Antena 3 CNN Actualitate Întârzieri la trenuri, anunțate de CFR Călători! Traficul feroviar este întrerupt pe mai multe rute

Întârzieri la trenuri, anunțate de CFR Călători! Traficul feroviar este întrerupt pe mai multe rute

CFR Călători anunţă întârzieri în circulația trenurilor, pe mai multe rute, din cauza unor probleme la alimentarea cu energie.

Întârzieri la trenuri, anunțate de CFR Călători! Traficul feroviar este întrerupt pe mai multe rute
Sursa foto: Facebook | CFR Calatori
de Mia Lungu    |    13 Iul 2023   •   14:54

Update 15:00 Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este întrerupt la această oră pe intervalele de stații Măgheruș - Șintereag, Năsăud – Beclean, Ilva Mica - Ilva Mare, Silhoasa - Larion, Iacobeni - Argestru și Câmpulung Est - Câmpulung Modovenesc, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, manifestate în nordul țării, unde se înregistrează rafale puternice de vânt și ploi torențiale. 

Pe cele 6 intervale de stații este întreruptă alimentatrea cu energie electrică a firului de contact, iar trenurile sunt oprite temporar în stațiile adiacente sau în linie curentă.

Personalul de specialitate al SRCF Cluj acționează cu trei drezine pantograf, două pe segmentul Măgheruș - Șintereag, unde s-a intervenit pentru îndepărtarea unui copac prăbușit pe firul de contact, iar acum se acționează pentru remedierea deranjamentului la sistemul de alimentare cu energie electrică, a treia drezină fiind în verificare pe segmentul Năsăud - Beclean, pentru identificarea zonei afectate de furtună și a componentelor avariare.

De asemenea, pe raza SRCF Iași, rețeaua feroviară de alimentare cu energie electrică este afectată pe intervalele Silhoasa – Larion, Câmpulung Est - Câmpulung Modovenesc și Iacobeni - Argestru unde se intervine cu drezine pantograf pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe firul de contact și înlocuirea componentelor avariate.

Până la remedierea deranjamentelor pe intervalele de stații respective, trenurile de rang - 366, 1883, 1832 și 1830 - staționează temporar, această măsură fiind necesară pentru a facilita accesul drezinelor pantograf în linie curentă pentru verificări și lucrări de remediere, a informat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Citește și: Probleme la porțile de control, pe Aeroportul Otopeni! Anunț important pentru pasagerii care au zboruri programate astăzi

Știrea inițială: Urmare a avizării managerului de infrastructură – CFR SA privind lipsa de tensiune în linia de contact și întreruperea circulației pe mai multe magistrale, sunt afectate în prezent următoarele trenuri ale CFR Călători:

- între staţiile Măgheruș Șieu – Șintereag: IR 366 Brașov – Budapesta

- între staţiile Ilva Mică – Ilva Mare: IR 1832 Cluj Napoca – Galați și IR 1833 Iași – Timișoara Nord

- între staţiile Bretea Streiului – Deva: IR 74 Brașov – Budapesta, IR 1836 Cluj Napoca – București Nord și R 2043 Simeria – Arad.

"Încă din momentul avizării, după producerea deranjamentului, CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură CFR SA, locomotivă diesel.

Este posibil să se înregistreze întârzieri în circulația trenurilor de călători care străbat această zonă. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare CFR SA", transmite CFR Călători.

×
Subiecte în articol: intarzieri trenuri CFR Calatori energie
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close