Antena 3 CNN Actualitate Portretul psihologic al lui Gheorghe Dincă. Ce e în mintea criminalului din Caracal

Portretul psihologic al lui Gheorghe Dincă. Ce e în mintea criminalului din Caracal

Portretul psihologic al lui Gheorghe Dincă. Ce e în mintea criminalului din Caracal
de S.T.    |    09 Sep 2019   •   22:20

Florian Gheorghe, doctor în psihologie, a analizat în exclusivitate la Antena 3 profilul psihologic al lui Gheorghe Dincă.

„Personalitatea acestui individ e foarte complicată”, spune reputatul psiholog.

„Am văzut la televizor tot felul de experți care și-au dat cu părerea, încercând să caute un diagnostic care să exprime capacitatea lui de a face aceste fapte, să se lege de mediul lui de viață, de vârstă. S-au strâns atât de multe date, multe contradictorii, marea problemă e să poți face o corespondență între realitatea psihologică a acestui caz cu o realitate juridică și să poți încadra toate trăsăturile lui de personalitate într-o terminologie juridică din care să rezulte gradul de vinovăție, modul în care a operat, motivele care l-au împins, dacă a lucrat singur sau cu alții ...dacă e doar un pion.

Va da mult de lucru la realizarea tuturor documentelor și la marele dosar care va fi înaintat în acest proces.

(...). Pentru el apare ca definitoriu un tipar al modului de a lucra. Premeditarea lui Dincă este evidentă”, a spus prof. Gheorghe.

Dr. Florian Gheorghe: Dincă a construit și spune o poveste

„Nu este prea inteligent. Tot ce a făcut a fost în casă și aproape de casă. A încercat să scape de cadavre tot în apropierea casei, dacă așa a fost”.

Potrivit psihologului Florian Gheorghe, criminalul Gheorghe Dincă nu a acționat singur.

„Scopul lui e să obțină o condamnare cât mai mică(...). Toată lumea caută o descriere a lui. Aș merge pe ideea de tulburare de personalitate, cu elemente narcisice, cu lipsa frânelor sociale și pervers”, susține psihologul Florian Gheorghe.

În cadrul anchetei, Gheorghe Dincă ar fi recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, în jurul orei 12.00, atunci când ar fi surprins-o cu telefonul în mână şi ulterior i-ar fi incinerat corpul, iar cu privire la cea de-a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, procurorii au stabilit că există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni.

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a afirmat pe 27 august că nu poate fi exclusă varianta ca Luiza Melencu să fie în viaţă, având în vedere că rezultatele testelor ADN în cazul acesteia nu au fost concludente.

Întrebat dacă exclude varianta ca Luiza Melencu să fie în viaţă, Bănilă a răspuns: „Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente şi de aceea, la momentul acesta, nu putem exclude nicio variantă”.

 

×
Subiecte în articol: Caracal Gheorghe Dincă ancheta crime
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Luminiţa Odobescu şi Antony Blinken au semnat un Memorandum
x close