Antena 3 CNN Actualitate Poşta Română încearcă să evite falimentul. Peste 6.500 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în următoarele luni

Poşta Română încearcă să evite falimentul. Peste 6.500 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în următoarele luni

Poşta Română încearcă să evite falimentul. Peste 6.500 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în următoarele luni
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Mai 2012   •   17:41

Poşta Română va disponibiliza aproape 20% din personal pentru evitarea insolvenţei, în două etape, prima vizând plecarea în următoarele trei luni a 1.029 de salariaţi, iar cea de-a doua trimiterea în şomaj a încă 5.500 de angajaţi, informează Mediafax
   
"Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română a analizat, vineri, soluţiile pentru evitarea intrării în insolvenţă a companiei, aprobând prima etapă de reorganizare, prin care vor fi disponibilizate 1.029 de persoane, 949 numai din cadrul conducerii şi administraţiei", se arată într-un comunicat al companiei.
   
Poşta Română are circa 35.000 de angajaţi. Compania a înregistrat în ultimii trei ani pierderi care cumulează aproximativ 100 milioane de euro.
   
Directorul general al CNPR, Ion Smeeianu, a declarat, după încheierea şedinţei Consiliului de Administraţie, că a primit sprijin pentru noua structură organizatorică şi pentru disponibilizările care vor fi făcute în prima fază.
   
"Vrem să facem o evaluare post cu post, poziţie cu poziţie şi în zona direct productivă, pentru ca, în a doua fază de reorganizare a companiei, să mai fie disponibilizate circa 5.500 de persoane, în urma discuţiilor cu sindicatele", spus Smeeianu.
   
În paralel cu disponibilizările vor fi implementate noi strategii comerciale, de scădere a cheltuielilor şi de creştere a veniturilor, prin dezvoltarea serviciilor oferite de către Poşta Română, se mai spune în comunicat.
   
Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.000 de oficii poştale.
   
Acţionarii companiei sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close