Antena 3 CNN Actualitate Poşta Română va reveni pe profit după rezilierea contractelor "împovărătoare" de 500 milioane euro

Poşta Română va reveni pe profit după rezilierea contractelor "împovărătoare" de 500 milioane euro

Poşta Română va reveni pe profit după rezilierea contractelor "împovărătoare" de 500 milioane euro
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Iul 2011   •   13:19

În decursul anului trecut şi în 2011, Poşta Română a reziliat sau suspendat contracte de externalizare a unor servicii în valoare de 441 milioane euro. În urma acestor măsuri, compania de stat va reveni pe profit din luna următoare, informează Mediafax.

Directorul general al Poştei Române, Dan Neagoe, a declarat că anul trecut, când a preluat conducerea companiei, pierderile erau foarte mari, iar una dintre măsurile luate a fost rezilierea şi suspendarea mai multor contracte "împovărătoare", de circa 500 milioane de euro, încheiate în perioada 2007-2008.

Cel mai mare contract era cel încheiat cu G4S, pentru procesarea şi transportul banilor. Contractul avea o valoare de 350 de milioane de euro şi a fost suspendat.

De asemenea, Poşta Română a reziliat în februarie un contract de 45 milioane euro încheiat cu operatorul de transport aerian Blue Air.

Totodată, la 20 iunie au fost reziliate contracte în valoare totală de 46 milioane euro încheiate cu UTI (mentenanţă, curăţenie clădiri) şi Romprest (servicii de curăţenie).

În primele cinci luni ale anului 2011, Poşta Română a înregistrat venituri de 110 milioane de lei lunar.

×
Subiecte în articol: Posta Romana contracte
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close