Antena 3 CNN Actualitate Postul Paștelui începe de astăzi! Sunt doar două dezlegări la pește în cele șapte săptămâni

Postul Paștelui începe de astăzi! Sunt doar două dezlegări la pește în cele șapte săptămâni

De astăzi a început postul Paștelui, iar pe credincioși îi așteaptă șapte săptămâni fără carne, ouă sau lapte.

Postul Paștelui începe de astăzi! Sunt doar două dezlegări la pește în cele șapte săptămâni
Sursa foto: pixabay
de Georgiana Botez    |    27 Feb 2023   •   15:31

Dar postul nu înseamnă multe produse de origine vegetală, ci puțină mâncare, pauze mari între mese și puțin zahăr. Altfel, ne putem trezi cu kilograme în plus asimilate în aceste săptămâni, mai ales daca alimentele de bază devin pastele făinoase, cartofii și uleiurile. 

Postul Paștelui este cel mai lung și sever post din an, în care biserica rânduiește doar 2 zile cu dezlegare la pește.   

Avocado, linte, tofu, legume coapte, năut, verdețuri și semințe sau germeni din plante. Sunt doar câteva exemple de ingrediente folosite pentru prepararea platourilor de post, extrem de hrănitoare. Iar quinoa, ciupercile, fasolea roșie sunt produse ce pot înlocui cu succes proteinele "de dulce".   

Bineînțeles, cartofii, orezul și legumele rămân în dieta persoanelor ce țin post. Mulți spun că acum este mult mai ușor să mănânci de post, datorită diversificării alimentelor de pe piață.  

Citește și: Cele mai dăunătoare alimente consumate în post. De ce nu e bine să mâncăm covrigi calzi | Dr. Ciuhureanu: "E o combinaţie letală"

Specialiștii ne recomandă să cumpărăm totuși fructe și legume de calitate. Mare atenție la excesul de dulciuri! Postul religios nu interzice zahărul, dar dulciurile de post sunt un amestec de făină, grăsime vegetală și zahăr care duce rapid la îngrășat.  

Însă dacă privim prețurile fructelor și legumelor din piețe, anul acesta postul ar putea să ne coste dublu față de anul trecut. 

În Postul Paștelui există doar două dezlegări la pește, iar acestea au loc în zile de mare sărbătoare. Adică, pe 25 Martie, de Buna Vestire și de Florii, pe 9 Aprilie. Dar, mai presus de mâncarea de post, e importantă înfrânarea de la fapte rele, iertare, împăcare și iubire.  

×
Subiecte în articol: postul Pastelui
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close