Antena 3 CNN Actualitate Povestea copilului de doi ani din Sibiu care oficial nu există. Părinții se chinuie de doi ani să obțină acte

Povestea copilului de doi ani din Sibiu care oficial nu există. Părinții se chinuie de doi ani să obțină acte

O poveste halucinanta a iesit la iveala la Sibiu. Un copil in varsta de doi ani este practic inexistent pentru autoritatile din Romania din cauza unei legi vechi.

Povestea copilului de doi ani din Sibiu care oficial nu există. Părinții se chinuie de doi ani să obțină acte
de Andrei Naiţă    |    23 Iun 2021   •   14:25

Parintii copilului, el roman si ea filipineza, se lupta de doi ani de zile sa obtina acte pentru cel mic. Băiețelul nu are un certificat de naștere pentru ca deși tatal sau este roman, mama este din Filipine si are acolo un soț. În aceste condiții, autoritățile au decis ca micuțul sa fie trecut pe numele soțului din Filipine.

Povestea celor doi soți începe în Emiratele Arabe Unite, în 2018, unde s-au cunocut și au locuit împreuna timp de 6 luni, perioadă în care soția a rămas însărcinată.

După nașterea copilului, soții au întâmpinat prima problemă. În ciuda faptului că soții au prezentat două teste de paternitate, autoritățile române nu au recunoscut tatăl biologic al copilului.

Motivul acestei confuzii ar fi faptul că Margie, mama copilului, ar fi căsătorită legal cu un bărbat din Filipine, iar oficialitățile române nu au putut să recunoască legal tatăl copilului.

Singura soluție propusă de autorități este ca în certificatul de naștere al copilului să apară numele soțului legal al femeii nu al tatălui biologic. 

Cei doi au deschis chiar și un proces pentru a se stabili paternitatea copilului însă nici în urma procesului problema nu a fost soluționată deși copilul are tată român, s-a năcut și trăiește în România.

 

„Facem tot ce putem să protejăm acest copil. Oriunde mergem, la controale medicale, mereu ne cer documente pe care nu le avem pentru că nu este înregistrat în România. Este foarte greu pentru o mamă să vadă că toţi cer documente pe care noi nu le avem.

Ce putem face? Pentru că facem tot ce putem să rezolvăm problema dar speram că Guvernul din România ne ajută să rezolvam problema asta doar pentru copil. El nu simte durerea asta acum, dar ca părinţi noi simţim. Nu suntem perfecţi dar încercăm să fim un cuplu normal şi o familie fericită”, spune mama copilului.

×
Subiecte în articol: Sibiu
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close