Antena 3 CNN Actualitate Povestea românului care şi-a îndeplinit visul printr-o expoziţie impresionantă de pictură la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Povestea românului care şi-a îndeplinit visul printr-o expoziţie impresionantă de pictură la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Un vis împlinit pentru un tânăr din Hunedoara și o Zi a Copilului trăită cu bucurie și demnitate! Robert Petros a rămas copil în suflet, chiar dacă anii și greutățile aduse de boală au trecut peste el.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2023   •   09:48

Cele mai mari bucurii în viață le-a avut când şi-a descoperit talentul pentru pictură. Oameni cu suflet mare l-au ajutat să aibă propria expoziție. I-au dăruit șevalet, pânze și acuarele și l-au așteptat într-un cadru de vis: Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Printre cei care au vizitat expoziţia s-a numărat şi fostul gimnast Marian Drăgulescu.

Robert a întâlnit-o pe Raluca Bugnar cu ceva timp în urmă și i-a împărtășit acesteia dragostea lui pentru pictură. Povestea de viață a tânărului a impresionat-o și, împreună cu un grup de oameni sufletişti, au decis să îl sprijine.

"I-am făcut o vizită acasă, unde am observat că are foarte multe tablouri pictate, i-am dus multe pânze, acuarele, markere, farfurii. Ne-a făcut atunci o demonstraţie foarte frumoasă şi atunci l-am întrebat care ar fi dorinţa lui cea mai mare şi ne-a spus, foarte timid, cu un bun simţ ieşit din comun, că îşi doreşte o expoziţie de pictură", a declarat Raluca Bugnar, coordonator PUSL Transilvania.

Bucuria lui Robert este dată de mirajul culorilor pe care le aşterne pe pânză alba. Iar mama sa, care l-a crescut singură, ştie cel mai bine acest lucru şi priveşte cu mândrie picturile fiului ei.

"Pictura te relaxează, te linişteşte. Am pictat personaje de desene, farfurii, flori, am făcut şi Castelul Bran", a explicat Robert Petros.

Raluca Bugnar nu a uitat promisiunea făcută și a respectat-o. Așa că Robert are expoziția lui, organizată într-un loc excepţional, încărcat de istorie.

Printre cei care i-au văzut tablourile s-a numărat și Marian Drăgulescu, marele gimnast al României.

Raluca Bugnar crede că a fi umanist înseamnă în primul rând să manifești omenie față de semeni, iar cele trei cuvinte, Demnitate, Onoare, Curaj ar trebui să devină călăuză pentru toţi românii.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close