Antena 3 CNN Actualitate Povestea impresionantă a Danei, asistenta de 48 de ani din Sibiu, care a murit după ce s-a reinfectat cu Covid-19: ”Nimeni nu se gândea”

Povestea impresionantă a Danei, asistenta de 48 de ani din Sibiu, care a murit după ce s-a reinfectat cu Covid-19: ”Nimeni nu se gândea”

Moartea asistentei Dana din Sibiu i-a surprins pe cunoscuți, dar l-a îndurerat profund pe fiul ei de 20 de ani. „Nimeni nu se gândea”, a spus tânărul Răzvan. Dana s-a infectat cu Covid-19 prima dată în aprilie, a fost asimptomatică și s-a vindecat repede, însă în iunie, boala a revenit, iar testul Covid-19 i-a ieșit din nou pozitiv. Pe 12 iulie, s-a stins sub ochii colegilor de la Spitalul Județean Sibiu.

Povestea impresionantă a Danei, asistenta de 48 de ani din Sibiu, care a murit după ce s-a reinfectat cu Covid-19: ”Nimeni nu se gândea”
Sursa foto: Adevărul.ro
de Cristina Tudorache    |    20 Iul 2020   •   20:20

Dana lucra de șase ani ca asistentă medicală la Spitalul Județean Sibiu. Fiind în linia întâi, în aprilie a fost confirmată cu Covid-19. A stat internată două săptămâni împreună cu mai multe colege, toate asiptomatice.

După ce și-a revenit, asistenta s-a întors din nou la muncă, însă în iunie a început din nou să se simtă slăbită. S-a izolat de toată lumea, inclusiv de cei doi copii și și-a făcut din nou testul, care a ieșit iar pozitiv. S-a internat pe propriile picioare, însă, în doar câteva săptămâni, s-a stins sub ochii colegilor de serviciu.

Experții care evaluează cazul ei, spun că, cel mai probabil, în cazul asistentei din Sibiu nu este vorba despre o reinfectare, ci persistența aceleiași îmbolnăviri pe o perioadă lungă de timp. 

Șefii asistentei, doar cuvinte de laudă la adresa ei

”Era o asistentă ca la carte. Este absolut șocantă evoluția acestei boli. Și e șocant, pentru noi, ca personal din spital, care continuăm să vedem și să îngrijim și celelalte afecțiuni deloc ușoare, non-Covid.”, spune managerul Spitalului Județean Sibiu, Liliana Coldea.

”Credeți-mă că s-a făcut tot ce se putea. Evoluția a fost devastatoare”, spune directorul medical Florin Grosu.

A devenit asistentă la 40 de ani

Dana era mare pasionată de gătit, fiind specializată în torturi. Ea visa să își deschidă propria afacere, iar acum 10 ani, publicația Adevărul i-a dedicat un articol despre torturile sale impresionante în formă de Barbie.

La 40 de ani, i-a uimit pe cunoscuți declarând că vrea să devină asistentă. S-a pus conștiincioasă pe învățat și a devenit șefă de promoție a școlii postliceale de asistente din Sibiu.

În octombrie 2015, a ajuns la secția de Nefrologie, unde, ca un destin, a și sfârșit, cu rinichii devastați de boală.


 

×
Subiecte în articol: asistenta Sibiu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close