Antena 3 CNN Actualitate Povestea lui Andrei, militarul de origine română, omorât de trupele ruse în Odesa

Povestea lui Andrei, militarul de origine română, omorât de trupele ruse în Odesa

Un soldat ucrainean de origine română a fost omorât de trupele ruse în regiunea Odesa. Bărbatul avea 32 de ani, o fetiță de 4 ani, iar în două luni urma să devină tată pentru a doua oară.

Povestea lui Andrei, militarul de origine română, omorât de trupele ruse în Odesa
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2022   •   12:02

Andrei Dumbravă era un soldat un ucrainean de origine română care era militar la acea unitate din afara Odesei.

Anunțul decesului său a fost făcut de familie. Rudele acestuia nu au știut două zile de el. Până la urmă au aflat că se afla printre cei uciși de tirurile de artilerie rusă.

Andrei locuia cu familia în Ucraina și era soldat în armata de acolo de opt ani. Militarul păzea, împreună cu colegii lui, o unitate din regiunea Odessa, la doar 10 kilometri de casă. Un atac cu rachete al forțelor armate rusești a devastat totul și a ucis 8 bărbați și 10 femei.

Unchiul lui Andrei povestește că soldatul era fericit până să înceapă războiul. 

"Era pe tură de pază și au fost chemați de urgență, toți, mobilizați, noaptea tărziu, pe la 12 noaptea și…era la serviciu, era de tură și au venit rachetele peste ei, i-au făcut una cu pământul. 

Am fost șocat, am fost panicat, noi spuneam să fugă toți în sat, din Odesa, din Kiev, să fuga toți în sat, că acolo nu vor ajunge bombele și rachetele și tocmai acolo au fost primii decedați.

Are o fetiță…avea o fetiță, mi-e greu să vorbesc la trecut, avea o fetiță care în luna mai împlinește 4 anișori și soția lui, Aurica, însărcinată în luna a 7-a, trebuie să nască peste 2 luni", spune Sergiu Șchiopu, unchiul lui Andrei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Odesa
Parteneri
Localitatea din România unde candidează un politician mort de 11 ani
x close