Antena 3 CNN Actualitate Povestea Mariei, studenta de 19 ani din Rădăuți care și-a revenit miraculos din comă profundă

Povestea Mariei, studenta de 19 ani din Rădăuți care și-a revenit miraculos din comă profundă

Maria Marici este, la doar 19 ani, greu încercată de viață. În urmă cu aproximativ o lună, ea a fost diagnosticată cu o tumoră rară la creier, iar medicii au reușit să facă un adevărat miracol.

Povestea Mariei, studenta de 19 ani din Rădăuți care și-a revenit miraculos din comă profundă
Sursa foto: captură video
01 Iun 2021   •   17:09

Studenta din Rădăuți și-a revenit din comă și s-a întors online la cursurile Facultății de Medicină Dentară din Iași. Neurochirurgul Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași, a scris pe pagina de Facebook a spitalului că echipa pe care o conduce a reușit să o readucă la viață pe Maria.

“Maria este dovada vie a faptului că minunile există. În momentul în care s-a adresat spitalului nostru, în urmă cu aproximativ o lună de zile, și a fost operată în urgență, echipa medicală nu i-a dat foarte multe șanse.

Am intervenit chirurgical pentru că era singura ei șansă să trăiască. Astăzi este pe picioarele ei și când spun pe picioarele ei, o spun la modul propriu. S-a reintegrat social, urmează cursurile Facultății de Stomatologie din Iași online. Și cel mai probabil în perioada următoare va fi integrată din toate punctele de vedere în societatea în care trăiește. Spitalul de Neurochirurgie din Iași este o poveste cu și despre oameni. În afară de intervențiile chirurgicale complexe care se realizează în acest spital, ceea ce avem prioritar este viața fiecărui om care se adresează acestui spital”, a scris șef de lucrări dr. Eva.

Medicul a postat și o înregistrare VIDEO cu Maria, în care tânăra mulțumește doctorului și echipei medicale care i-au salvat viața în mod miraculos:

„Cu ajutorul domnului doctor și al echipei sale m-am trezit chiar foarte repede. Nu se așteptau să mă trezesc așa de repede, dar m-am trezit în trei zile și totul a fost bine”, a mărturisi Maria..

Tânăra a intrat brusc în comă profundă pe 9 aprilie

Pe 9 aprilie, Mariei i s-a făcut brusc rău și a intrat în comă profundă. Un elicopeter SMURD a transportat-o de urgență la Iași. Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie au descoperit că avea o tumoră la nivelul trunchiului cerebral, situată între creier și măduvă, un chist tumoral de 4 cm, un tip de tumoră extrem de rar, potrivit monitorulsv.ro.

Operația a durat aproximativ trei ore

„Am intrat cu ea în sală pe baza unui examen la computerul tomograf. Bănuiam ce are, dar nu am putut face RMN din cauză că tânăra avea un aparat dentar. Operația a decurs bine, post operator a fost două zile paralizată, dar s-a recuperat și merge spre bine. Starea ei este stabilă acum. Împreună cu echipa medicală am reușit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la o nouă șansă la viață pentru tânăra de 19 ani”, a spus mediat după operație neurochirurgul Lucian Eva.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close