x close

Povestea neștiută de dragoste a Regelui Mihai: A iubit o faimoasă actriţă

de S.T.    |    05 Dec 2017   •   16:38
Povestea neștiută de dragoste a Regelui Mihai: A iubit o faimoasă actriţă 534

Regele Mihai I al României a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu soția sa, regina Ana, însă puțini cunosc o altă poveste de dragoste din viața regelui.

Înainte de a împlini 18 ani, Regele Mihai I participă, la Teatrul Național, la o recepție oferită de Ambasada Italiei, unde se joacă și o piesă de teatru. Printre protagoniste, actrița Mariella Lotti, care avea și ea 18 ani. Peste numai câteva zile, pe 25 octombrie, regele a organizat o mică petrecere cu ocazia majoratului, prilej cu care a invitat-o și pe Mariella Lotti. Acesta a fost începutul unui frumoase povești de dragoste, scrie jurnalul.ro.

Anna Maria Pianotti, pe numele real, se trăgea din Lombardia, din Busto Arsizio. Își luase numele de scenă Mariella Lotti. Debutase de tânără, în 1938, iar până la sfârșitul anului 1939 avea deja trei filme la activ: "Jeanne Doré", "Io, suo padre" și "Il socio invisibile".

Idila dintre Mariella și Mihai s-a aprins repede. “Odată încheiate reprezentaţiile trupei în România, Mariella nu s-a întors la Roma. S-a instalat într-un luxos hotel al Capitalei şi a locuit acolo timp de două luni. În fiecare dimineaţă, Mihai de România o lua cu maşina în lungi plimbări”, scria revista France Dimanche, într-un număr din 18 aprilie 1948.

Războiul a întrerupt idila

Războiul a întrerupt idila dintre Mihai de România şi Mariella, femeia fiind obligată să se întoarcă în Italia. De acolo i-a scris zilnic iubitului său, acesta răspunzându-i totuși rar.

După un rol mare în filmul ”I mariti” (1941), Mariella Lotti devenise una dintre ”pupilele” dictatorului Mussolini.

În 1943, regizorul de teatru Ion Sava are ideea de a face un film despre ”Escadrila Albă”, celebra formațiune de aviatoare românce ce luptă, cu aparate santiare, pe front. Mariella primește rolul principal în coproducția româno-italiană, devenind Elena Mușat, o elevă la școala de pilotaj. Joacă alături de Lucia Sturza Bulandra și Nadia Herescu. Filmările au loc în Italia, dar și la București ori Timișul de Jos, prilej pentru actriță de a reveni lângă Regele Mihai I.

După terminarea filmărilor la ”Escadrilă”, Lotti (ajunsă la 18 pelicule) se reîntoarce la Roma. Continuă să-i scrie Majestății Sale, după cum punctează ”Franche Dimanche”: ”Ea îi scria, zilnic, epistole întregi. El, din contră, nu-i răspundea deloc!”.

În primăvara anului 1944, Mariella face rost de un pașaport românesc, doar pentru a mai fi alături de Mihai, câteva clipe. Însă, întâlnirea nu mai are loc din cauza luptelor grele de pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial.

Pentru a uita de Mihai, actrița joacă, între 1945 și 1947, în alte zece filme.

Mihai o cunoaște pe Ana

În noiembrie 1947, Majestatea Sa o cunoaște pe Ana de Bourbon, viitoarea soție. Anunțul căsniciei vine imediat, în primăvara anului 1948.

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai I a murit marţi 5 decembrie, la ora 13.00, la locuinţa sa din Aubonne (Elveţia), la vârsta de 96 de ani.

Citeşte mai multe despre:

Regele Mihai I regele mihai a murit actrita
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati