Antena 3 CNN Actualitate Povestea primului copil din România supus unor proceduri medicale gen ”science fiction”

Povestea primului copil din România supus unor proceduri medicale gen ”science fiction”

Povestea primului copil din România supus unor proceduri medicale gen ”science fiction”
Sursa foto: Foto: Antena3
24 Mar 2013   •   22:37

Medicina a evoluat atât de mult încât s-a ajuns aproape la momentul în care pot fi salvate vieți prin regenerarea unor organe atinse de boli incurabile. E o tehnică experimentală de care n-au beneficiat mulți și nu din țara noastră. Acum însă, un băiețel de 3 ani, bolnav de paralizie cerebrală a devenit primul copil din România care este supus acestei proceduri.

Alex, un băieţel de trei ani, bolnav de paralizie cerebrală, a devenit primul copil român care a beneficiat de cea mai nouă tehnică medicală. Cazul lui este o premieră absolută pentru România. 

Alex s-a născut asemeni altor milioane de copii normali. Însă, în urma unui tragic accident petrecut într-o zi banală, o mare parte din creierul lui a fost distrusă, iar băieţelul nu a mai putut vorbi, vedea sau mânca.

După doi ani de terapii extenuante, părinţii copilului, o familie puternică şi curajoasă, au avut şansa de a se întâlni cu o echipă medicală de la spitalul Duke University din Statele Unite ale Americii, care utilizează cu succes o tehnologie ce aminteşte de filmele Science Fiction şi care, se speră, ar putea deveni tratament pentru afecţiuni considerate incurabile.
 

Singura echipă de jurnalişti care l-a însoţit pe Alex în Statele Unite şi l-a asistat pe tot parcursul intervenţiei a fost formată din reporterul Denisa Morariu şi operatorul de imagine Mihai Dină, de la emisiunea “În premieră cu Carmen Avram”.

×
Subiecte în articol: celule stem
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close