Antena 3 Actualitate Povestea primului copil din România supus unor proceduri medicale gen ”science fiction”

Povestea primului copil din România supus unor proceduri medicale gen ”science fiction”

de L.D.    |    24 Mar 2013   •   22:37

Medicina a evoluat atât de mult încât s-a ajuns aproape la momentul în care pot fi salvate vieți prin regenerarea unor organe atinse de boli incurabile. E o tehnică experimentală de care n-au beneficiat mulți și nu din țara noastră. Acum însă, un băiețel de 3 ani, bolnav de paralizie cerebrală a devenit primul copil din România care este supus acestei proceduri.

Alex, un băieţel de trei ani, bolnav de paralizie cerebrală, a devenit primul copil român care a beneficiat de cea mai nouă tehnică medicală. Cazul lui este o premieră absolută pentru România. 

Alex s-a născut asemeni altor milioane de copii normali. Însă, în urma unui tragic accident petrecut într-o zi banală, o mare parte din creierul lui a fost distrusă, iar băieţelul nu a mai putut vorbi, vedea sau mânca.

După doi ani de terapii extenuante, părinţii copilului, o familie puternică şi curajoasă, au avut şansa de a se întâlni cu o echipă medicală de la spitalul Duke University din Statele Unite ale Americii, care utilizează cu succes o tehnologie ce aminteşte de filmele Science Fiction şi care, se speră, ar putea deveni tratament pentru afecţiuni considerate incurabile.
 

Singura echipă de jurnalişti care l-a însoţit pe Alex în Statele Unite şi l-a asistat pe tot parcursul intervenţiei a fost formată din reporterul Denisa Morariu şi operatorul de imagine Mihai Dină, de la emisiunea “În premieră cu Carmen Avram”.

×
Subiecte în articol: celule stem

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close