Antena 3 CNN Actualitate S-a prăbușit elicopterul IAR 330-Puma care a plecat în căutarea avionului MiG 21 Lancer dispărut deasupra Dobrogei. Șapte militari morți

S-a prăbușit elicopterul IAR 330-Puma care a plecat în căutarea avionului MiG 21 Lancer dispărut deasupra Dobrogei. Șapte militari morți

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44, au transmis autoritățile, cu puțin timp în urmă.

de Mia Lungu    |    02 Mar 2022   •   21:51

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din șapte militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Constantin Spânu, purtătorul de cuvânt al MApN, a confirmat, la Antena 3, prăbușirea elicopterului și cele 7 victime găsite decedate. Este vorba despre șapte militari aflați la bord.

Acesta a confirmat și că este vorba despre un avion MiG 21 Lancer dispărut la Târgușor, iar elicopterul care căuta avionul s-a prăbușit la Gura Dobrogei, chiar langa Mănăstirea Sf. Dionisie.

Elicopterul nu avea muniție la bord, ci era echipat pentru misiune de căutare-salvare.

Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN, detalii despre cele două aeronave care au dispărut de pe radar 

General Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN, a oferit detalii de ultimă oră despre aeronava care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei care a dispărut de pe radar.

"În cazul elicopterului care a plecat în căutarea şi salvarea pilotului Mig 21 LanceR se confirmă din păcate prăbușirea la 11 km de aerodrom, în zona localităţii Gura Dobrogei.

Din păcate, toţi membrii ai echipajului IAR 330 şi-au pierdut viaţa.

În continuare se execută operațiunile de căutare-salvare pentru pilotul aeronavei MiG 21 LanceR.  Nu avem în acest moment confirmarea prăbușiri şi nu avem detalii despre starea pilotului. Vom reveni cu detalii imediat ce îl vom localiza. 

Referitor la aeronavei Mig 21 LanceR nu există date certe. Sunt pornite spre locul posibil al prăbușirii mai multe echipaje atât de la ISU Dobrogea cât şi de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Vom revenii când vom avea detalii şi despre această aeronavă.

Este prematur să discutăm acum despre posibilele cazuri. Vă pot spune cu siguranța erau condiţii meteo nefavorabile. Nu ştiu dacă aceasta a fost cauza care a dus la aceste două evenimente", a spus General Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

Un avion MiG 21 Lancer s-a prăbușit în zona Dobrogei 

O aeronavă MiG 21 Lancer din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

"Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei. Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă", transmite biroul de presă.

Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța CT a fost informată despre faptul că două aeronave MIG au decolat de pe Aeroportul M. Kogălniceanu, pierzându-se legătura cu unul dintre avioane. IPJ CT a fost sesizat de participanți la trafic cu privire la faptul că au observat o explozie pe câmp, între localitățile Cogealac și Săcele.

Pompierii constănțeni au fost solicitați după ce s-a observat o explozie în câmp în zona Gura Dobrogei, județul Constanța.

×
Subiecte în articol: elicopter avion prabusit dobrogea
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close