Antena 3 CNN Actualitate În pragul războiului, continuă revolta angajaţilor din industria de apărare. A șaptea zi de proteste la Uzina Mecanica din Cugir

În pragul războiului, continuă revolta angajaţilor din industria de apărare. A șaptea zi de proteste la Uzina Mecanica din Cugir

În pragul războiului, continuă revolta angajaţilor din industria de apărare. Angajaţii de la Uzina Mecanica din Cugir protestează, astăzi, pentru a 7-a zi la rând.

În pragul războiului, continuă revolta angajaţilor din industria de apărare. A șaptea zi de proteste la Uzina Mecanica din Cugir
de Mia Lungu    |    21 Feb 2022   •   08:16

S-au adunat peste 150 de angajaţi, dimineață, în faţa fabricii. Nemulțumiți de negocierile eșuate vineri, angajații Uzinei cer din nou salarii decente şi condiţii mai bune de muncă. 

Singură soluţie propusă până acum a fost o creştere salarială de 6,5%, ceea ce înseamnă în jur de 200 de lei pe lună sau chiar mai puţin, în funcţie de retribuţia fiecărui muncitor. Salariaţii nu sunt de acord cu această propunere, cer o mărire de 30% şi spun că nu vor renunţa la proteste.

Se așteaptă să participe 500-600 de salariați. În egală măsură, astăzi, vor fi discuții la Ministerul Economicei la care participa o delegație din conducerea uzinei.

"În cursul zilei de vineri ni s-au comunicat, din partea conducerii și a doamnei Ministru, că ne pot oferi doar 6.5%. Înseamnă o majorare de 70-80 de lei net. Noi nu putem fi de acord, pentru că avem peste 30 de ani de muncă, și nu putem să fim mulțumiți cu salarii de 1500-1800 lei. 

Iau 1747 de lei, după 35 de ani de muncă. Până acum tot greu ne-am descurcat, dar acum cu inflația aceasta, cu scumpirea gazului, curentului și toate, nu mai poți", spune unul dintre angajați.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close