Antena 3 CNN Actualitate Prahova: Peste 5.000 de turişti se află pe pârtiile de la Sinaia, Buşteni şi Azuga

Prahova: Peste 5.000 de turişti se află pe pârtiile de la Sinaia, Buşteni şi Azuga

Prahova: Peste 5.000 de turişti se află pe pârtiile de la Sinaia, Buşteni şi Azuga
Sursa foto: Foto: Bobric Robert
18 Feb 2012   •   17:22

Atraşi de condiţiile excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă, peste 5.000 de turişti se află, sâmbătă, pe pârtiile de la Sinaia, Buşteni şi Azuga, unde stratul de zăpadă depăşeşte chiar un metru, informează Agerpres.

Primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că peste 2.000 de turişti se află pe Pârtia Nouă, deservită de telegondolă, în condiţiile în care cele de mare altitudine sunt închise din cauza viscolului puternic şi a ceţii.

'Pârtiile de mare altitudine sunt închise, instalaţiile pe cablu fiind oprite din cauza viscolului şi a ceţii. Acestea au funcţionat dimineaţă, când s-a desfăşurat cea de-a doua etapă din cadrul Freeride Challenge Tour 2012, dar acum sunt închise, astfel că Pârtia Nouă este foarte aglomerată', a declarat Oprea.

Aglomeraţie este şi la Buşteni, pe pârtiile Kalinderu I şi II, pe pârtia de sanie, dar şi în parcul de distracţii din zonă. Potrivit administratorului domeniului schiabil Buşteni, Ion Vasilescu, aproximativ 2.000 de turişti se află pe pârtiile din această staţiune şi în Fun Park.

De asemenea, pe cele două pârtii de la Azuga - Sorica şi Cazacu- se află aproximativ 1.200 de persoane care practică sporturi de iarnă, stratul de zăpadă fiind cuprins între 60 de centimetri şi un metru.

×
Subiecte în articol: turisti Sinaia busteni azuga zapada telegondola
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close