Antena 3 CNN Actualitate Prăpăd în Capitală după furtuna de seara trecută. Zeci de mașini distruse și sute de intervenții ale pompierilor

Prăpăd în Capitală după furtuna de seara trecută. Zeci de mașini distruse și sute de intervenții ale pompierilor

A fost furtună aseară în București. Vântul puternic a doborât zeci de copaci iar peste 50 de mașini au fost distruse. Pompierii au avut peste 200 de misiuni de intervenție după ce în capitală a plouat într-o oră cât pentru o lună întreagă.

Prăpăd în Capitală după furtuna de seara trecută. Zeci de mașini distruse și sute de intervenții ale pompierilor
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    15 Iun 2022   •   07:52

Transportul public a fost dat peste cap ieri. Bucureștenii au fost nevoiți să meargă prin apa care le ajungea până la genunchi. Iar un mall din Drumul Taberei a fost inundat.

În sectorul 6, mai multe străzi au fost transformate în lacuri. Apa ajungea până la capota mașinilor. Bucureștenii prinși pe stradă de furtună au fost nevoiți să circule prin apa adâncă până la genunchi iar stația de metrou Valea Ialomiței a fost transformată în cascadă. 

Și în zona Lujerului din Militari vântul puternic și ploaia torențială au făcut prăpăd. La Gorjului, pompierii au fost chemați ca să desfunde canalizările care au refulat și au transformat străzile în adevărate lacuri. 

Meteorologii spun că în ora în care a fost cod roșu în Capitală, a plouat cât pentru o lună întreagă. 

Probleme serioase au fost și în județul Prahova. Și acolo au fost tot cod roșu de furtuni și vijelii iar pe DN 72 apa aproape ca a acoperit mașinile care se aflau pe șosea. 

Și în Valul lui Traian din județul Constanța a fost cod portocaliu de furtună. Oamenii au fost uimiți de intensitatea ploilor. 

Meteorologii spun că vremea va rămâne instabilă și în perioada următoare și că mai sunt așteptate fenomene extreme. 

×
Subiecte în articol: furtuna București cod rosu
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close